Tjörn Runt 2009 | videosnutt

Tack för allt support & alla gratulationer!

Jag var lite orolig att vi hade tappat vår “mojo”, men uppenbarligen har vi hittat den igen…

För oss amatörer, som inte har segelmakare eller andra halvproffs ombord, tar det tid att få fart på en ny båt. Jag minns när vi körde Tjörn Runt för två år sedan då båten var ny. Då nådde vi inte våra targets en enda gång på kryssen ner mot Rönnäng. Numera prickar vi dem i mörker under shorthandedsegling, vilket förresten är något jag kan rekommendera för att lära känna en båt och i lugn och ro testa fram vad som funkar och inte.

Kvar på agendan i år finns (se till att anmäla er):

Nedan några klipp från vårt race. Höjdpunkter är när Gurra på fördäck sugs (?) ner i fördäckslukan och när trötta gubbar efter racet omedvetet lyckas kämpa ner stora gennakern i säcken som hör till stagseglet….