Rekordfält i Express 2010?

marstrand sm.jpg
Nu har kampanjandet inför Express-SM i Marstrand börjat på allvar. Det här killarna ligger inte på latsidan utan nu skall man få en besättning committad om dagen. Hårt jobb, men det lär ge många båtar på linjen.

Mästerskapen i Express seglas i Sveriges seglarmetropol 2010

Marstrand – den anrika seglarmetropolen och semesterön på västkusten, kommer att vara platsen för det 32:a SM och Nordiskt mästerskap i Express 2010, meddelar Västkustens Expresseglare.

En överenskommelse har träffats mellan Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS) och Västkustens Expresseglare vilket innebär att GKSS kommer att arrangera mästerskapet 29-31 juli 2010.

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet från Expressförbundet att arrangera SM 2010! säger Peter Klock, VD för GKSS. ”Eftersom det dessutom sammanfaller med vårt 150-års jubileum och att SM kryddas med ett Nordiskt mästerskap, så kommer vi på GKSS att vara extra alerta!”

Sveriges västkust har ett av världens bästa seglarvatten, där Volvo Ocean Race gjorde ett Pit stop 2009, och det är också en given plats för Match Cup Sweden. Varje år seglar världens elit någon regatta på Marstrand, och detta blir tredje gången Express SM seglas där.

– Nu bryter vi vår vartannat års strategi eftersom SM / NoM arrangeras i Sveriges seglar-Mecca! Säger Aage Reerslev, SM guld 2005 och 2009. Han var även Nordisk mästare 2005 ”Det kommer att bli tufft att ta en fjärde medalj, men Marstrand gör försöket väl värt”

Västkustens Expresseglare med ca 80 Expresser är ett regionförbund under Sveriges Expresseglare. 2008 lanserades X-Race TV som sänder live på webben från Båtmässor och regattor, filmerna finns också on-demand. Västkustens Expresseglare genomför också föreläsningar i serien Success med Express där bl.a. Anders Lewander föreläst.

För mer information, kontakta:
Robert Ohlson (GKSS)
Tel 031 – 45 75 31, robert@tryckalster.se
Web: www.gkss.se

Bo Bäversjö (Västkustens Expresseglare)
Tel 0761 – 41 40 40, bosse@expresseglare.se
Web: www.expresseglare.org