Skip to content

2 Comments

 1. Lasse
  Dec 5, 2009 @ 23:55

  Jag gillar Moth – skarpt.

  Reply

 2. Claes Nettelbladt
  Dec 6, 2009 @ 17:08

  I början av 60-talet spikades det Mothjollar i var och varannan lada. Taskig 4 mm mahognyplywood medförde, att om man klev på fel ställe så blev det hål i båten. Och särskilt om man ville trampa ner Elvströmlänsen lite hastigt, så kunde man få ett stort hål och hamna i marvatten. Till slut lärde vi oss dock att hantera dessa ömtåliga båtar, där dom, som byggde snålast låg kring 20 kg i skrovvikt. Det experimenterades hejvilt med alla detaljer – reglerna angav ett roder, ett centerbord, skrovlängden och sen var riggen entyps. Det kan dock noteras, att utvecklingen verkar ha kommit långt från dom plywoodlådor vi vurpade i. Men man fick ihop en komplett båt med Carlsensegel för 600 kr. Nåt annat än trämaster existerade inte.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.