North Sails Bar | Båtmässan 2010

northheader.jpg
Ni som var på Båtmässan i Göteborg förra året vet att seglarbaren på andra våningen var mässans bästa ställe att hänga på. Och Henrik Ottoson som stod bakom idén då, har tagit med sig upplägget till North. Det blir många bra talare och intressanta ämnen.

Själv skall jag ordna en uppföljning på höstens ägarmöte för de lite större båtarna (måndag) och en liten övning för alla shorthandedseglare (torsdag).

Veckoprogram båtmässan 2010 Göteborg

Föredragen är självklart öppna för alla. I och med att de hålls i vår monter inne på mässan måste du lösa entrébiljett för att kunna lyssna på dem. Om du vill gå på mer än ett föredrag, så har vi tillsammans med båtmässan tagit fram ett erbjudande som går ut på att du bara betala halva entréavgiften (70 kr) de nästföljande gångerna. Detta förutsätter dock att du anmäler dig i förväg.
Baren är placerad på andra våningen mittemot Lisebergs huvudentré. Givetvis går det bra att bara slinka in på ett föredrag men för att förenkla vår planering vill vi gärna att du anmäler dig till de föredrag som du vill gå på (även om du bara har tänkt gå på ett), genom att följa länken vid varje föredrag.

Med vänlig hälsning

North Sails Sweden AB, Henrik Ottosson

  • Lördag 6/2 = Archipelago Raid + E-jollesegel + Segeldesign och North Design Suite + Performance Racing
  • Måndag 8/2 = West Side Cup
  • Tisdag 9/2 Entyp – Drake
  • Onsdag 10/2 = Riggtrim
  • Torsdag 11/2 = Shorthandedsegling + Bohusracet
  • Fredag 12/2 = Entyp – Express
  • Lördag 13/2 = North U Cruising & sjömanskap + North U Taktik
  • Söndag 14/2 = 18-fots skiffsegling i Sydney + Tjörn Runt + North U Trim

Archipelago Raid

Lördag 6 februari | 12.00 | anmälan
”Raiden” är en av de absolut tuffaste kappseglingarna du som seglare kan utsätta dig för. Det krävs mer än bara mycket goda kappseglingsegenskaper, Uthållighet och navigering ger en extra krydda till tävlingen utöver den normala kappseglings-utmaningen. Föredragshållare: Martin Strandberg ifrån North Sails, F18 seglare och Raid-vinnare 2009

E-jollesegel

Lördag 6 februari | 15.00 | anmälan
Teknik, prestanda, design och material, individuella anpassningar till olika master. Här får ni råd och tips om hur ni bör gå tillväga och få bästa förutsättningar för att lyckas i er segling. Föredragshållare: Carl Grindebratt ifrån North Sails, tränare och seglingscoach E-jolle.

Segeldesign och North Design Suite

Söndag 7 februari | 12.00 | anmälan
Segel design handlar idag inte bara om seglets form även om det i slutändan är det gemensamma begreppet. Föredraget ger inblick i den långa processen med utveckling, analys, prestanda, kraftöverföringar, hållfasthetsberäkningar, material som ligger bakom just design och mycket mer. Föredragshållare: Patrik Erlandsson, segeldesigner ifrån North Sails som bland annat designat segel till Americas Cup och Volvo Ocean Race

Performance Racing

Söndag 7 februari | 15.00 | anmälan
Polardiagram, Segelvalstabeller, intrumentseglilng Till vilken nytta och hur håller vi koll på värden och uppdateringar. Routing och Gribbar, segla med hjälp av strategiska planeringsverktyg. Föredragshållare: Johan Barne, dataanalytiker, strateg, taktiker, jobbat med Victory Challange osv…

West Side Cup

Måndag 8 februari | 18.00 | anmälan
Som en uppföljning på höstens ägarmöte samlar vi återigen de som seglar båtar med SweLYS på 1.22 eller mer. Arrangörerna presenterar de olika kappseglingarna (St Oset, Pater Noster Race, Hermanö Runt, Tjörn Runt & Sista Chansen) och vi dryftar frågor av gemensamt intresse. Moderator: Peter Gustafsson känd från http://www.blur.se

Entyp, Drake

Tisdag 9 februari | 18.00 | anmälan
Hur påverkas segeldesignen och prestandan av den nya styvare masten som nu finns tillgänglig, Erfarenheterna och idéerna som ligger bakom Stefans nyleverade Drake med lite nya spännande däckslayouts lösningar. Föredragshållare: Stefan Winberg, North Sails

Riggtrim

Onsdag 10 februari | 18.00 | anmälan
Hur ställer vi in riggen på bästa sätt, vad bör du tänka på gällande underhåll och brottgränser. Det löpande i riggen, fall, skot problematik och handhavande. Föredragshållare: Jesper Ott.

Shorthandedsegling

Torsdag 11 februari 18.00 | anmälan
Shorthandedsegling har blivit populärt och lockar både kappseglare och seglare som inte har tävlat förut. Vad krävs av båt & besättning? Hur kan man prova på? Föredragshållare: Peter Gustafsson.

Bohusracet

Torsdag 11 februari | 19.00 | anmälan
Bohusracet har redan över 70 anmälda båtar, och blir västkustens näst största kölbåtssegling efter Tjörn Runt. Vi tittar närmare på racet och hur man kan lägga upp sin segling Moderator: Peter Gustafsson. I panelen: Peter Dahlsten (vinnare av Bohusracet 2009, bäste svensk på Watski Skagerrak Twostar och soloseglare), Pär Bäck (arrangör av Bohusracet) och Andreas Carlsson (som seglade Bohusracet i sin Express 755).

Entyp, Express

Fredag 12 februari | 16.00 | anmälan
Vi går igenom trim och utrustning för Expressen och vad som skiljer emellan North Sails 2 olika modeller på Express segel. Föredragshållare: Henrik Ottosson, North Sails, Svensk och Nordisk mästare i Express

North U Cruising & Sjömanskap

Lördag 13 februari | 12.00 | anmälan
Baserar sig på hårdvindssegling och sjömanskap, säkerhet och handhavande. Vi tittar på utrustning, förberedelser, och trim för en avkopplande och säker segling I olika förhållanden. Föredragshållare: Anna Drougge, North University

North U Taktik

Lördag 13 februari | 15.00 | anmälan
Få smakprov på vinnande taktik. Vi använder taktik för att genomföra vår strategi. För varje banben tittar vi på vilka taktiska verktyg och vapen som kan användas för att fullfölja strategin. Föredragshållare: Mattias Rahm, taktiker och matchracingseglare.

18-fots skiffsegling i Sydney

Söndag 14 februari | 12.00 | anmälan
Direktuppkoppling med Anders Lewander som rapporterar från Sydney Harbour och prestige regattan för 18-fotare, anrika JJ Giltinan. Föredragshållare: Anders Lewander, 18-fotaren Team Gill.

Tjörn Runt

Söndag 14 februari | 13.30 | anmälan
Tjörn Runt är Sveriges största kölbåtssegling efter. Vi tittar närmare på racet och hur man kan lägga upp sin segling. Föredragshållare: Henrik Ottosson, North Sails och Anders Thorén, Stenungsunds Segelsällskap.

North U Trim

Söndag 14 februari | 15.00 | anmälan
Få ett smakprov på segeltrim och det senaste om trim och kontroll för undanvinds segling både för konventionella och asymmetriska spinnakrar. Föredragshållare: Henrik Ottosson, designer och segelmakare North Sails 11 faldig svensk mästare.