Ditt & Datt i väntan på segling

I brist på action på vattnet, får lokalbladen fylla spalterna med AC-trivia. Här är några smakprov på dagens heta :) stoff.

amcup-finals-day2-070625-hefpix 012.jpg

Största flaggan: Skribenterna har kollat vilket team som har största flaggan. Italien leder klart med en enorm nationsflagga för Luna Rossas och Mascalzones baser. Tyskland ligger tvåa i flaggtävlan fast de inte synats till på länge. USAs stjärnbanér i frihamnen lär ligga trea men syns inte in till stan.

Terroristanklagad: America’s Cup var nära att bli utsatt för ett attentat av ETA i Valencia 2007. Det hävdar en åklagare i Madrid. Han vill bura in en gärningsman vid namn Iker Agirre Bernandal i 24 år för att han som påstådd terrorist undersökt hamnen, byggnader och ceremonier i Valencia före senaste Cupen.

HPIM3084.JPG
Sittstrejk på havet? Spanska kustbevakningen kan avsätta bara 8 av 39 agenter för att till havs skydda årets America’s Cup evenemang. Resten vill inte ställa upp. Mannarna klagar på trötthet, långa skift och risigt båtmaterial.

Virgin Sublines? Richard Branson, engelsmannen med Virgin flyg- och skivbolagen, dök upp på onsdagen i Valencia. Hans senaste projekt gäller en ubåt för turister. Han bjöds på raclette och ris av familjen Bertarelli.

Vi får hoppas att det finns riktigt seglingsstoff att rapportera på fredagen.