Shorthanded Forum | Anders Lewander


Här har vi andra filmen (i fyra delar) från GRPMS Shorthanded Forum.

Anders kräver kanske ingen närmare presentation? Han är segelmakare på North Sails, som de senaste åren har varit aktiv i F-18, 18-fots skiff och så klart Ericsson Racing Team.

Anders pratar om hur man förbereder sig inför shorthandedsegling (eller egentligen vilken segling som helst). Det handlar om glädjen att segla med en kompis, att känna sina begränsningar och att sätta trovärdiga mål. Sedan om hur man planerar med hjälp av olika tekniker som Expedition, Google Earth, tabeller och så kallade Roadbooks. Mycket bra trix för att göra rätt när man börjar bli trött.

Viktigt också att fundera på vad som kommer att avgöra racet. Ofta avgörs det genom några få små, en viktiga, beslut – och då gäller det att vara med. Så spar lite på resurserna, sov när det går, så att man inte missar de stora besluten.


grpmsshorthandedbanner.jpg