Salona 37 Capio – version 2.0

NSR09Z15.JPG
Martin Nilsson har ju visat att man kan få Salona 37 att gå fort, och nu verkar det som att man uppgraderar till en lite sportigare variant. Blir svårslaget, framförallt i ORCi där man mäter “helt OK” :-).

En annan framgångsrik Salona 37R, Slainte, har IRC 1.059 (snabbare än X-35) och ORCi 610.5.

Grattis till ny båt Martin!!

Ny Salona 37 är beställd och lev i bästa fall till Bohusracet, det kommer att bli tight men jag och Mossberg kommer att försöka. Selden kommer att lev en Alu 3 spridar rigg. Riggmåtten kommer att vara samma som på min “Capio båt”

Vad skiljer mot min nuvarande båt?

4-500 kg lättare med vacum injicerat skrov, högre glashalt och styvare skrov.

Alla Salonor har stålram så här kommer man nog inte att märka någon större skillnad på styvhet och riggspänning. Det skall bli spännanden att se hur stor skillnad det kommer att vara på undanvind och i lättvind. GPH talet kommer att gå från 618,3 till ca 615, jag kan även köra fler segel i ORCi. Brytpunkten går nog här i mätetalet, det blir att investera i code 0.

Alla tankar kommer att vara centrerade i mitten, min nuvarande båt har tankarna i akterhytterna.

Roder och hjärtstock i kol, bättre profilerad köl. Vi hoppas och tror att det är detaljerna som avgör. Vi har märkt att det är sekunder som skiljer i ORCi, det gäller att fila på detaljerna.

Vad kommer vi att segla 2010?

Klarabella Express är sugen på medalj i Marstrand men hon är lite ringrostig så här kommer vi att lägga lite krut i vår.

Bohusracet siktar vi på, Tjörn Runt, GOR och sedan ligger givetvis planerna vi för VM i ORCi som seglas under september månad i Tyskland. 2009 kom vi 3:a och det finns mer att ge med bättre nattsegling på de långa racen. Om om fanns så skulle vi vunnit EM om vi bara seglat banrace.(det blir många OM men man lever på hoppet) Vi har seglat om långa havsracet några gånger på krogen….

CAPIO båten är till salu. Ni finner annonsen på Blocket och Finn.no, en perfekt familjebåt och kappseglings båt. Vinnare av Faerdern och 3:a på ORCi EM, allround och lättseglad. Vi bistår gärna med fart och trim till en ny ägare.

Vi ses på havet….Martin Nilsson.

NSR09V11.JPG

NSR09VR4.JPG