Skip to content

6 Comments

 1. J-O
  Apr 16, 2010 @ 09:06

  Synd bara att Stora Oset ligger mitt i Kristiflygare… Vi som har familj som önskar annat än kappsegling har svårt en sådan helg. Blir väl Läsö eller Anholt istället. Trist…. :)
  J-O på PrimeX

  Reply

  • F424
   Apr 16, 2010 @ 15:31

   Vi kör tillsammans med kompisfamiljen till björkö/rörö (eller var det nu blir) dagen innan racet. Lämnar fruar och barn med ena båten på morgon, kör Stora Oset shorthanded med full cruisingutrustning med båt 2 och åker tillbaka till familj, grill och BIB på lördagkväll.
   Är det månne detta som kallas performance cruising/racing? Skall ni kanske hänga på?
   //Niklas o Ola
   Faurby424 Alinde

   Reply

 2. Anders Averdal
  Apr 16, 2010 @ 14:11

  Då är Skagen Race fån Norge bättre planerat. Jag brukar vara i Göteborg med ca 19 på torsdagen, en hel långhelg kvar till familjen!

  Reply

 3. Henrik Holm
  Apr 16, 2010 @ 21:04

  Hej!

  Tog det nästan ett helt år innan Peter Hartzell svarade på mailet? Anledningen att jag frågar är att jag har skickat mail till honom angående att lösa med årskort på rampen i Björlanda, samt att jag två veckor senare skickade en påminnelse. Jag har fortfarande inte hört något ifrån honom, inte ens en bekräftelse om att han mottagit mailet. Men om det tog ett år för dig att få svar så kanske jag inte ska ha så höga förhoppningar, jag driver ju inte Sveriges största seglingsblogg … :)

  ///henrik

  Reply

  • Calle P
   Apr 16, 2010 @ 23:05

   Jag tog deras batymetrimätning och gjorde en overlay med mina egna mätningar och skickade till Peter H i samband med . Han svarade ganska omgående att det skulle muddras.

   Själv tycker jag att det borde finnas en kran ala GKSS eller Kullavik som kappseglarna kan köra själva

   Reply

 4. Sture Smith
  Apr 16, 2010 @ 23:04

  Peter Hartzell är tyvärr ute och seglar.
  Vid snösmältningen rinner smältvattnet med dagvattnet ner till hamnen och ut nära kranen. Detta året var det en sju helsikkes fart på på “vattnet” en gul slamfylld sörja for ut i hamnen. Det sedimenter ner 100 till 150 m utan för kranen och bildar en klack som man får ha bra fart för att komma över. Detta är ett “känt grund” i hamnen för oss med 2,15 – 2,30 i djupgående.
  Om det nu muddras vilket naturligtvis är mkt positivt se då till att denna klack oxå tas bort.

  Sture Smith
  Dehler 39 SQ
  “Sjöglans”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.