North Sails Trim Cup i Lomma

L1040895.jpg
Mattias Bodlund, som normalt kör mast på Blur, seglar i helgen Seaquest 36 på North Sails Trim Cup i Lomma. De körde 3Di redan förra säsongen, så förhoppningsvis kan han ta med sig några erfarenheter.

Totalt är det 23 båtar med Martin Strandberg, Henrik Ottosson och Jesper Feldt som coacher. Givna North/Gran-dueller är ju de mellan Öresundsregattas Dehler 34 och X-34 med nya 3DL 580. Och Kracer 40 mot Seaquest 36 så klart. Ny rapport i morgon.

Som alltid när det är i Lomma regi, så var det i dag ett mycket trevligt och välorganiserat arrangemang. Trevligt folk, duktiga funktionärer och god mat. Alltid lika trevligt. Vädret bjöd på en ganska stabil vind mellan 6-8 m/s från syd väst med enbart en skvätt regn till slut..

Dagens program bjöd på trimmning av rigg i hamnen samt ett långt tränings pass på vattnet där North Sails-personalen hoppade från båt till båt för att hjälpa till med den resterande in trimmningen.  Kl 11 gick första starten på den kort kryss läns banan med spreader vid toppmärket. Upplägget var att få med alla manövrar så vi körde ett varv + rundning innan man bröt för nästa start. Det tog oss i Seaquesten ca 16 min per varv att genomföra. När alla båtar sedan var i mål så började nästa start, och så fortsatte det fram till  kl 15. När vi sedan kom i hamn bjöds det på grillade hamburgare och analys genomgång i klubbhuset.

I morgon blir det 3 race på samma typ av kryss läns bana  (ca 1 tim segeltid/race). Prognosen ser dock en aning dyster ut med snurrande vind på under 2 m/s. 

Återkommer med race rapport i morgon.

Mattias

L1040909.jpg


L1040861.jpg

L1040864.jpg

L1040869.jpg

L1040878.jpg

L1040885.jpg

L1040889.jpg

Söndagen

Prognosen såg dyster ut med mycket svag vind under 2 m/s, vridande från väst till öst under dagen. Enligt programmet skulle det seglas tre seglingar på en kryss läns bana vilket kändes som ganska ambitiöst med de rådande prognosen – detta skulle dock ändra sig. Fältet var indelat i följande tre grupper med separata starter. Klass 1 = lys upp till 1.14. Klass 2 = 1.15–1.30. Klass 3 = 1.31–1.45.

Första racet gick i skiftande och svag nordlig vind. Vi gick bra men det gjorde andra också. Sedan hände något i pausen mellan race 1 och 2 – vinden vred mot väst och ökade upp till ca 5 m/s. Vi hade inte seglat dåligt på något sätt men ändå steg stämningen markant ombord i takt med vinden. Efter att banan flyttats så var det start igen. Därefter följde två mycket bra race med en en hel del kul fighter med våra konkurrenter. Banan var kanske en aning kort i den tilltagande vinden men det var ändå ok. När sedan alla var i hamn så blev det grillat samt prisutdelning. Saken blev ju inte sämre av att det var sol från blå himmel och det visade sig att vi vunnit vår klass.

Stort tack till Leif och de andra ombord Seaquesten för en trevlig helg.

L1040928.jpg

L1040931.jpg

L1040945.jpg

L1040949.jpg