Hårda helger i Danmark


Höstracen i Danmark brukar vara tuffa med mycket vind. Även transporterna dit och hem har skördat sina offer genom åren. Men Martin Strandberg och gänget på Farr 30 verkar ha det bra på väg till Rungsted.

Mumm stelton 022.JPG
Sämre gick det för en HP 1030 som blåste upp på stranden utanför Vedbaek. Elmotorn orkade tydligen inte vända båten i 12-14 m/s och 1 meters vågor utanför inloppet. Inte så kul även om man lyckades dra loss båten. Frågan är om det är sjövärdigt? Foto: Kristian Jensen.

Lördag 2/10 var det Thiele Cup i Rungsted. 10-13m/s från sydost gav tuffa förhållanden. Tre Svenska Farr 30 (Farrbar2, Orca och Letto di pletto) i Sportbåstsklassen tillsammans med Melges 24, CB 66, J80 plus ett par danska ”flyvepaps”. Farrbar2 vann första racet med Letto som tvåa. Sedan verkar mycket segel ha gått sönder

dsc00544.jpg
Söndag 3/10 körs Mumm Stelton Cup. Man har haft 30+ i byarna, och så här såg det ut på First 40 Teknovas logg…

To be continued…