Watski2star Baltic 2011 | inbjudan

Nu kom inbjudan till Watski2star Baltic 2011. Nytt för i år är att alla båtar skall ha AIS, vilket kan vara vettigt. Men då får man faktiskt ta och bygga en snygg applikation/web där man kan se hur båtar ligger till på korrigerad tid. Att bara plotta dem på en stor karta räcker inte!

Antar att det är SolidTango som skall bygga det? Kolla in Fastnet Race. Tipset är att göra något som funkar för IRC och ORCi också och se till att KSSS kör det på Gotland Runt (nu när man skall profilera sig internationellt).

Watski2star Baltic inför AIS-krav till 2011
En ny era har just startat

Watski2star Baltic har beslutat införa krav på AIS-sändare för 2011 års arrangemang. Bakgrunden är att öka säkerheten för deltagare samt att ge publiken bättre möjligheter att följa tävlingarna och båtarnas positioner.

– Watski2star har under ett antal år haft tracking från AIS-system och GSM-system. GSM-systemen har ingen täckning på stora delar av Gotska Sjön. Den ökade säkerheten och den publika följning som kontinuerliga positionsrapporter på vår speciella positionssida har gjort att vi beslutat införa krav på AIS-sändare för 2011 års Watski2star Baltic. Vi har även konstaterat den nytta ett AIS-system även har under hela seglingssäsongen för den här typen av båtar, redan nu har ju en stor del av de deltagande båtarna AIS-system, säger Ove Söder, projektledare för Watski2star.

Kommer då inte detta krav att medföra färre deltagare?
Tvärtom, nu kan familj, arbetskamrater mfl. direkt följa seglarnas förehavanden och inte behöva vänta till kaffepausen någon vecka senare. Möjligen kan detta påverka 2011-års arrangemang, säger Ove Söder, men för att göra detta krav så smidigt som möjligt har vi inom Watski2star Baltic gjort en långsiktig överenskommelse med True Heading (AIS-paketleverantör), Solidtango (Utveckling av positionssidan, livestreaming och liverapportering direkt från havet) samt Watski (ledande fullsortimentsgrossist i Skandinavien). Genom detta samarbete kommer deltagarna ges möjlighet att köpa AIS-paket till kraftigt reducerade priser, alternativt hyra motsvarande utrustning. Allmänhet och publik kommer att genom positionsangivelser kunna följa samtliga deltagare i hela banområdet.

– Watski2star Baltic kommer härmed kunna följa samtliga deltagare under hela seglingen, dessutom kommer direktsändning att kunna ske från ett antal deltagare.
Ingen annan segling i Skandinaviska vatten har tidigare haft denna möjlighet. Vi tror att detta är banbrytande för all kappsegling för båtar med 12-voltssystem. Genom en kontinuerlig utveckling av positionssidan (som togs i drift 2010 genom Solidtango) kommer seglare, publik och arrangörer få en helt ny överblick av hur seglingen framskrider. Till detta skall tilläggas den ökade säkerhet systemet medför (dimma, fartyg, position om något inträffar, mm), avslutar Ove Söder.

För mer info se www.watski2star.se.

För ytterligare information: Ove Söder Oxelösunds SS och Projektledare Watski2star.
info@watski2star.se eller 0768153303.