Blur kör ORCi-EM på Hankø

Nu får gänget på Hankø 6-12 augusti se upp!

Jag har ju tidigare låtit lite negativ till ORCi och vår förmåga att få ett konkurrenskraftigt mätetal. Efter ett antal testkörningar tillsammans med SSF och North Sails så har vi nu kommit fram till en konfiguration som vi tror fungerar.

Vi kommer att gå till 103%-fockar i stället för genua och 3 symmetriska spinnakers. Dessutom kommer vi att köra Code 1 vilket kostar väldigt lite mätetalsmässigt om vi sätter den på ett kortare peke. Dessutom lägger vi i 200 kg bly under durkarna. Vi räknar med att komma in på GPH 635 att jämföra med de 608 som vi har idag.

Så klart kostar det lite. Vi har en färdig båt som är kapabel att vinna under IRC, SRS och NorLYS, men optimeringen kostar runt 250.000:-. Men det är ett litet pris att betala för att få vara med och köra mot de absolut bästa i Europa.