Skip to content

8 Comments

 1. BjörnS
  May 6, 2011 @ 08:47

  Det är klassreglerna som styr detta så man måste ha dispens från klassförbundet och det är nog inte helt enkelt att få en sån dispens på kort varsel. Seglingsföreskriften kan i allmänhet inte ändra en klassregel. (se R87).

  I 470-regeln står det “No other electrical or electronic devices than those
  prescribed in C.5.1 and those required by an organizer and the ICA to be
  carried by boats shall be permitted on board when racing.” så arrangören skulle kanske kunna kräva att alla har kameror ombord, om de tillhandahåller dem!

  Reply

  • Peter Gustafsson
   May 6, 2011 @ 08:52

   OK, tack… lär ju dröja innan vi får se något då.

   Om inte arrangören kan kräva kamera på vissa båtar (borde ju inte vara en fördel). T.ex. Molund/Rahm och Västernäs :-)

   Reply

   • BjörnS
    May 6, 2011 @ 16:28

    Hmm “alla” var kanske lite övermodigt, det borde funka med “vissa” också, det är ju så man gör i match race. Å andra sidan finns det sällan klass regler i match race, och å tredje sidan står det “an organizer and the ICA” i klassregeln…
    Rent allmänt så tycker jag att om man har tänkt att tvinga båtar att ha kamera så bör man ange det i inbjudan, men om det är mer frivilligt så räcker det kanske att det finns i seglingsföreskriften.
    Arrangören brukar tillskriva sig rättigheterna till all media.

    Det är bara att ge tävlingsledningen ett erbjudande den inte kan säga nej till! Vanligtvis kan man ändra SF fram till 08.00 samma morgon (har inte läst de aktuella) så du har några timmar på dig! :)

    Reply

    • Patrick L
     May 6, 2011 @ 16:41

     Arrangören brukar tillskriva sig rättigheterna till all media.

     Är inte det där en missuppfattning? Om jag minns rätt så brukar standardformuleringen vara att man som tävlande inte har rätt att neka arrangören att publicera sina bilder, video m.m. men det är ju inte samma sak som att arrangören har rättigheter till all media som skapas under tävlingen?

     Reply

     • BjörnS
      May 6, 2011 @ 17:23

      Ops, du har rätt. Jag uttryckte mig slarvigt, med “all” menade jag alla typer av media som upptas med utrustning som arrangören placerat ombord (typ).

 2. Anders D
  May 6, 2011 @ 09:36

  Gamla gubbar? Gubbar kanske men så himla gamla är de väl inte! Jag därimot har seglat med en del “gamla” gubbar, ingen nämd ingen glömd :-)

  Reply

  • Anders Averdal
   May 6, 2011 @ 22:18

   Det är väl tom så att Peter själv är äldre…

   Reply

 3. ErikB
  May 8, 2011 @ 15:35

  Ser så fruktansvärt skönt ut på undanvinden, man blir sugen!!! Vad kan man få en beg 470/505/14ft för?? Det känns som att man borde få ganska mkt “bang for the buck” med någon av dessa äldre båtar.. Hade varit dunder att ha på sommarstället..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.