Skip to content

12 Comments

 1. David
  Aug 26, 2011 @ 07:20

  Stabilt!
  Erfarenhetsmässigt skulle jag vilja påstå att en rorsman som kommer med fiffiga tips i varje manöver urgröper besättningens initiativförmåga och gör den avsevärt mindre alert. Fokus försvinner dessutom fort från det som skall göras till att lyssna på papegojan som borde ha styrt. På de flesta kappseglande båtar med en någorlunda inkörd besättning kan seglarskolan tonas ner till förmån för att rätt gubbe (gubbe är könlöst i seglingssammanhang. Inte sant?) koncentrerar sig på sina bevakningsområden.

  Reply

  • Sam V
   Aug 27, 2011 @ 23:47

   Helt rätt

   Reply

  • Sam V
   Aug 28, 2011 @ 09:15

   Samtidigt är afterguarden de som har bäst koll på vad som sker ombord. I en perfekt värld gör alla sitt men när det strular eller om tajmingen är fel är det ofta rorsman eller taktiker som ser vad som händer, och då är deras kommandon/uppmaningar nödvändiga.

   Reply

 2. Nordh-O.S.T.en
  Aug 26, 2011 @ 09:46

  Här skulle en av t-tröjorna från Happy Y passa bra. Behöver väl inte säga vilken…

  Reply

 3. Ulf Brändström
  Aug 26, 2011 @ 13:44

  Reply

 4. Ulf Brändström
  Aug 26, 2011 @ 13:47

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.