Happy Yachting hittar hem

När jag startade Happy Yachting för ett år sedan så hade jag en tydlig idé om hur man skulle kunna göra skillnad i en väldigt traditionell bransch. Mer om det här.

Mycket har gått över förväntan. Intresset har varit stort och många kunder har uppskattat ett lite roligare utbud och en hög servicenivå (att kunder blir förvånade när de får svar på mail säger väl det mesta om hur de brukar bli behandlade).

Resultatmässigt har det gått bättre än planerat – tar man bort uppstartskostnader så nådde vi break-even redan efter ett halvår. Jättekul. Och marknadsföringen via sociala medier har funkat precis så bra som vi trodde. Sedan finns det så klart saker som har varit svårt, men så är det alltid när man startar något nytt. Och det är väl det som är charmen med att vara entreprenör; “nu jävlar skall ni få se att det går att göra” :-)

happyfrontpage.jpg
Och nu är det dags att ta nästa steg.

Från och med första september så kommer vi att gå in i ett långsiktigt samarbete med Limhamns Skeppshandel. De kommer att sköta den dagliga driften av Happy Yachting och tillsammans med mig se till att vi blir ännu bättre:

Happy Yachting behöver ett bredare sortiment. Fortfarande med fokus på riktigt kul och bra prylar och kläder för seglare, men med fler produktgrupper och fler starka varumärken. Dessutom har vi fått ganska mycket frågor på anpassningar av löpande rigg och andra specialare som vi nu kan ta hand om.

Happy Yachting behöver mer expertis. Vi har bra koll, men med några av Sveriges bästa riggare och seglare så kan vi hantera ännu klurigare frågeställningar. Edmans är bäst i Sverige i H-båt och det inte de vet om entypssegling är inte värt att veta. Och vi kommer att kunna vara ännu mer tillgängliga, både på mail och telefon.

limhamn01.jpg
Limhamns Skeppshandel behöver nå fler kunder. De förstår näthandel och hur de skulle kunna bli både bättre och större med Happy Yachting som ett av sina ben. Och tittar man på England eller USA så är det näthandel som gäller. Även för båttillbehör. Det är bara det att många av de stora svenska aktörerna inte har tagit frågan på allvar. Ännu.

Sedan handlar det så klart om människor. Att få jobba med Peder Edman, Håkan Rydlöv och gänget i Limhamn skall bli superkul. De har grym koll men är ändå ödmjuka och lätta att ha att göra med. Jag hoppas också att de kommer att kunna bidra till innehållet här på bloggen

Sedan är ju Öresundsregionen mycket spännande!

Vad innebär då detta för våra kunder?

Egentligen inte så mycket. Happy Yachting kommer att förbli Happy Yachting. Fast version 2.0. Med fler duktiga människor, bättre tillgänglighet och ännu fler kul produkter.