Sense of Flying | off topic


Vad tror ni om den här galningen då?

Extra kul är att det är Lars Idmyr, känd seglare och VD på Goovinn, som tillsammans med Paul Göransson står bakom filmen. Jag har jobbat lite tillsammans med dem när det gäller sociala medier, och det här är ett underbart exempel på vilket genomslag man kan få med en sådan här aktivitet.

  • 1 miljon visningar på 12 dagar
  • Visad i 150 länder
  • Inslag på CBS, Discovery Channel och Vietnamesisk TV
  • Artiklar i dayly Mail, Huffington Post och på massa andra ställen

Och så är det en förbannat bra snackis hos kunderna, där i stort sett alla har sett filmen.

På Goovinn har vi under året jobbat tillsammans med Espen Fadnes – The World’s Fastest Flying Human Being 2010 – i ett projekt kring förmedla känslan av att flyga. Att kommunicera den känslan bättre än vad som någonsin gjorts tidigare.
 
Hur känns det att flyga längs ett berg i 250 km/h? Vad tänker någon som precis ska hoppa ut för en 1250 meter hög bergsvägg? Hur låter det när en människa kommer flygandes genom himlen?

Svaren på de frågarna och några fler finns i det som blev resultatet av projektet; filmen SENSE OF FLYING.


Om du vill veta mer om projektet och Espens tankar kring wingsuiting så finns det på vår blogg.

Hur känns det att flyga längs ett berg i 250 km/h? Vad tänker någon som precis ska hoppa ut för en 1250 meter hög bergvägg? Hur låter det när en människa kommer flygandes genom himlen?
 
Wingsuitaren Espen Fadnes “Världens snabbast flygande människa 2010” och Govinn-Projektmästarna har under året samarbetat i ett projekt med målet att försöka “förmedla känslan av att flyga”, bättre än vad som någonsin gjorts tidigare. Resultatet av projektet blev filmen ”SENSE OF FLYING” som nu släppts.
 
Espen Fadnes – Om filmen
“Första gången jag satte mig ner och såg filmen fick jag samma känsla i magen, samma typ av rysningar i kroppen som när jag står på en klippkant, redo för att hoppa. Vad jag såg och hörde på datorskärmen var närmare den verkliga känslan av att flyga än något annat jag sett förut. ”
 
Espen Fadnes – Om projektet
“Arbetet med Goovinn har varit tvåvägskommunikation från dag ett. Det har utmanat mig på en högre nivå än tidigare sponsring inom extremsport. Slutprodukten är därför personlig för mig och förhoppningsvis även för Goovinn. Jag ser tydligt också ett annorlunda och bättre resultat, ett vi kan vara stolta över. ”
 
Paul Göransson, Marknadschef Goovinn – Om projektet
Att arbeta med Espen är riktigt spännande, han är ett proffs på det han gör. När vi först träffades för att prata om ett samarbete fastnade vi snabbt för idén om att göra en film om wingsuiting – en realistisk skildring av anspänningen inför hoppet, ljudet, farten och tankarna kring att flyga. Sedan satte vi upp projektet som vilket annat ”vanligt” projekt vi gör på Goovinn som helst, med ett tydligt mål, tidplan, kostnad, projektgrupp och arbetsmetod.
 
För oss är det här ett bra sätt att visa vår expertis, projektledning, på ett konkret och kommunikativt sätt. Sen är det grymt roligt också. Att utveckla idén, filma i de vackra norska fjällen och därefter arbeta med post-produktionen har varit en fantastisk upplevelse. Espen brinner verkligen för att förmedla känslan av att flyga till de av oss som inte vågar prova det själva.
 
Espen Fadnes – Om framtiden för sporten wingsuiting
Jag tror att filmandet av wingsuiting behöver ta en annan riktning de kommande åren. Vi inom hopparmiljön, måste leta efter nya sätt att utvecklas, både uppe i fjällen och när det gäller förmedlingen av vår sport.
 
Vi är idag sammanlänkade via sociala media och det innebär att vår sport ges en identitet både fysiskt i fjällen och nu mer än någonsin via internet. Hur vi lär oss av varandra och blir bättre och säkrare på att flyga kommer att vara en direkt konsekvens av hur vi presenterar våra flygningar på nätet.
 
Den här filmen ska ses som ett litet bidrag kring hur vi kan tänka nytt kring presentationen av vår älskade sport. Nu mina hopparkollegor (och åskådare): Gå ut, sätt igång ditt projekt, filma fantastiska filmer och visa dem för oss. Lycka till!
 
Vill du veta mer om Goovinn, besök oss på www.goovinn.se
 
Om Espen Fadnes
Oslobon Espen har sedan 00-talet varit med och utvecklat wingsuitsporten och har genomfört ca 600 wingsuitbashopp. Hans ambition är att förmedla känslan av att flyga till andra.
 
Goovinns tagline är projektmästarna. Vi startade 2008 och är idag 16 personer som alla är delägare. Vi kombinerar expertis inom projektledning och verksamhetsutveckling så att rätt saker görs på rätt sätt i våra kunders projekt. Projekten handlar ofta om att öka intäkter, minska kostnader eller att ta fram nya produkter.