Johnie Berntsson | trea i världen

wmrt-prisutdelning-72.jpeg
Prisutdelning Monsoon Cup och World Match Racing Tour. Foto Chris Davies WMRT

Fredriksson brinner ju lite extra för seglarna från Tjörn och Stenungsund, och just nu finns det väl ingen större rock-star i de trakterna än Johnie Berntsson. Han avslutade ju säsongen med en andraplats i Monsoon Cup och knep därmed bronset på hela touren.

Även resten av teamet skall så klart ha cred. Bra gubbar!

Läs hela intervjun här.

Jag har följt Johnie Berntsson sedan han var en tvärhand hög och började segla optimist i vår vik hemma på Tjörn. Mycket tidigt märkte vi att han hade något utöver det vanliga när det gäller att vara snabbast runt banan. Utvecklingen fortsatte, så småningom kappseglade vi H-båt tillsammans och tack var Johnie vann vi ofta.

Jag mötte Johnie i Göteborg någon vecka efter att han kommit hem efter andraplatsen i Monsoon Cup i Malaysia och bronsplatsen i årets World Match Racing tour. 2011 blev ett mycket bra år för Berntsson Sailing Team. Det första året med ett sk tourkort, vilket innebär att man seglar alla tävlingar. Ett djupt grepp i plånboken eftersom tourkortet kostar en bra slant men å andra sidan möjligheter att stå på plus vid årets slut om man lyckas placera sig eftersom prispengarna är ganska stora.

finnflyerbanner1.jpg