Mycket på gång på RNZYS

loudshirtnight.png
Hänger man i Auckland så hamnar man förr eller senare på Royal New Zealand Yacht Squadron. Idag käkade jag lunch där med Nick White, som ju ligger bakom navigations- och routingprogramvaran Expedition. Det var full pådrag på klubben inför fredagseftermiddagens Rum Race med efterföljande party.

rnzys_house.jpg
Återigen slås man av hur lite aktivitet vi har på klubbarna hemma. Hur ofta samlas man på fredag lunch? När var det senast ett kalas med fånigt tema? Och hur mycket race ordnas det egentligen för oss medlemmar?

I senaste Seglarbladet så skriver GKSS stolt att 2012 blir “den intensivaste kappseglingssäsongen någonsin”. Det är Spring Cup i matchracing, Olympic Class Regatta, VM i matchracing för damer, Stena Match Cup, RC 44 i Marstrand och Europacup i Laser.

I Auckland ordnar man nio “major regattas” vilket påminner om GKSS kalender.

Men dessutom har man massor av race för medlemmarna, med sociala aktiviteter runt omkring, vilket ju helt saknas i Långedrag – med undantag av en enda segling i september). Vad sägs om följande kalender med lokala race utanför klubben:

Club Racing
Commodores Cup Race Series (5 race)
Havana Club Rum Race (varje fredag)
Tuesday Summer Series (10 race, tisdagar)
Club Marine Wednesday (6 race)
Club Championships
2 & 3 Handed Series (4 race)
Sunday Summer Series
Cruising Series (3 race)
S34 Hyundai Championships
S34 Collinson-Forex Series
North Sails Y88 Sprints
M Class Myth McCurdy
Club Marine Winter Series (5 race)

Det känns nästan lite fånigt att en klubb ordnar alla sina race för andra än de som är medlemmar?

rnzys_harbour.jpg