Grevelingencup winterserie

j111holland-1.jpg
Nu har säsongen börjat! Idag var det så här fint i Holland. En gång i månaden hela vintern kör man Grevelingencup winterserie med nästan 100 båtar på vattnet. Skumpaflaskor till alla båtar, fyrverkeri på rorsmansmötet och pilsner på bryggan efter racet. Funkar även i januari.

j111holland-4.jpg
Jag seglade med J/111 J-Xcentric, som satsar på Commodore’s Cup till sommaren. Men de kanske är mest kända för att de ledde doublehandedklassen på Fastnet innan de hamnade i bleke. Och så klart för den här videon från ett blåsigt Cowes Week:

Hur det gick? Ingen aning. Det blåste 4-6 knop och J/111 pinnade på helt ok. Jämt med X-35:orna (med VM 4:an Johan Offermans i spetsen) på kryssen och ganska mycket snabbare på undanvinden. Kul, helt enkelt…


j111holland-2.jpg

j111holland-3.jpg