Fredagsintervju med Strömberg v18

vor120503_riou019.jpg
Hittar man här.

Ni verkar vara på gång nu. Vad har hänt?

Nu har vi ju äntligen lyckats segla om Abu Dhabi och det känns riktigt bra för vi var ju ganska långt efter ett tag. Vi fick lite hjälp av att vinden dog framifrån så att vi kunde komma lite närmare och inom slagläge. Det är mycket lättare att segla lika fort eller fortare än de andra när man har ungefär samma vind men annars har det varit lite sämre förutsättningar for oss här bakom täten.

Känns som att ni fått betala dyrt för en dålig start?

Ja vi kände först att detta skulle bli vår etapp men efter den dåliga starten vi gjorde kändes det ett tag lite hopplöst. Vi visste tidigt att det skulle vara viktigt att ha en bra position när man rundar hornet av Brasilien för där kommer man in i passadvindarna som gör att man kan gasa på. Där var vi en bit efter de andra vilket gjorde att fältet drogs ut som ett dragspel. Vi tog chansen senare när vinden lättade och dragspelet drog ihop sig såpass att vi kom nära Abu Dhabi. Nu får vi hoppas att det drar ihop sig en gång till så vi kan ta in på de tre båtarna i täten.