Cool Stuff | maj

lifeedge.jpg

Jag sprang ju på det här iPad-caset på METS i höstas och såg till att vi fick en tidig leverans – vilket innebär att de kommer denna vecka. Prisvärt och smart för oss som använder iPad för navigation eller som repeater åt en PC som står nere på navborde. Mjukvaran som gäller för att göra det är Splastop. Kolla in moteringsinstruktionerna nedan…

Martin Strömberg
Så klart vill man ha samma pannlampa som Strömberg och de andra som seglar Volvo Ocean Race. Petzl e+LITE verkar vara det som gäller.

http://www.youtube.com/watch?v=g86xFZHbO8A
Jag var först skeptisk till Harkens nya Ballistic-shorts och -byxor i “Bamboo Charcoal”, men efter att ha seglat med shortsen så är jag helt såld. Kanonbra stretch, bra padding och torkar snabbt. Kommer att bli säsongens plagg i min seglarbag.

sail-racing.jpeg

Happy Yachting satsar hårt på kläder som ser sjyssta ut samtidigt som de funkar både ombord och på bryggan. Många har undrat varför vi inte har Sail Racing i sortimentet men nu har vi fått till ett bra samarbete. Vi försöker ha en bra bredd, både när det gäller klassiska och nya kollektioner.
happysailracing.jpg

deckware-lites.jpg
Flytväst verkar bli obligatoriskt på många race i år. För den som inte behöver livlina och andra offshoreprylar så kan Deckvest Lite vara ett bra alternativ.

fusion700-marine-image.jpeg
Till sist några prylar som jag själv skall montera på J/111:an. Stereo blir så klart Fusion. Snygg design, tålig och interrerad med iPad och iPhone.

e7_front.jpg
Plotter blir med största säkerhet Raymarine e7. Lagom stor och massor med spännande funktioner. Seilas har spanat in lite av den nya funktionaliteten. Kanske skall jag också göra något med Digital Yacht för att få NMEA via Wi-Fi, men jag har inte bestämt mig ännu.

Håll koll på nyheterna här. Och vill man vara först att få våra specialdealer så gillar man oss på Facebook:

Disclaimer: jag är engagerad i Happy Yachting, som
kan ha intresse av produkter som nämns i artikeln.