Ventus Navigator för Expedition


Det vimlar av appar som kan visa NMEA-data från instrumenten på iPhones och iPads, men det är inte lika lätt att skicka ut det via nätverket. Och när man som vi redan har investerat i ett riktigt proffsigt taktik och routingprogram som Expedition, så blir vill man gärna använda dessa funktioner.

Ventus Navigation har fattat grejen. Man slår bara på nätverksfunktionen i Expedition och vips kan jag få upp alla data från Expedition på min iPhone eller iPad. Det sker över ett befintligt WLAN, i vårt fall är det Net1-routern som både laptop och allt annat är anslutet till.

j111details-1.jpg
Expedition på laptopen skickar vilka data man vill till iPad och iPhone. I princip kan trim, nav, taktik och alla andra ha sina egna displayer, och vill man ha kölvinkel eller mastrotation så kan man få det… Fördäck behöver kanske “time to mark” och “next leg TWA “:-)

j111details-2.jpg
Varför inte en display ovanför kojen? Dubblerar som bio i hamn.

ventusexamples.jpg
Ovan lite exempel på displayer. Jag gillar inte alla varianter, men det är superlätt att designa egna kombinationer. Man har sex “Custom Pages” som alla kan delas upp som man vill ha dem:

ventusnavigation-custom.jpg

ventusnavigation-customgrid.jpg

ventusnavigation-customdata.jpg

Det är version ett och det finns fortfarande en del buggar. Och det verkar vara en del klurigheter med decimalerna (jag har hellre två decimaler på djupet än på badtemperaturen). Nästa uppdatering kommer på söndag…

Oavsett bristerna är detta en av mina nya favoritappar.