OK- och Snipe-SM

IMG_1447.jpg
Stefan Blom hänger i Lerkil för att fota när OK och Snipe gör upp på SM.

Här kommer en liten rapport från första dagen av SM seglingarna från Lerkil där OK-Jollar samt Snipe gör upp om bucklorna.

Lerkils seglingsvatten visade under fredagen upp sin bästa sida med stabil härlig nordvästlig vind från 305 grader. En liten ökning från 4m/s till 6m/s skedde under dagens 2 seglingar och när seglingsledningen inte valde att skjuta igån ett tredje race då klockan blivit 17.30 så var det förmodligen många som tyckte det var synd att inte utnyttja dessa underbara förhållanderna som rådde. Men vissa var också glada, framförallt de norrlandsseglarna som hade gått upp börjat sina resor kl 04.00 i morse.

33 OK-jollar samt 16 Snipes hade anlänt till Lerkils hamnplan. Bland seglarna fanns många namnkunninga seglare som tex vårt OS hopp i tjejernas 470 klass Lisa Ericsson som rorsman i en Snipe. Givetvis fanns också smått fantastiska Thomas Hansson-Mild i sin OK-jolle och han visade vem som fortfarande styr och ställer i OK klassen, både i Sverige och Världen. Med 2 spikar av de 2 genomförda seglingarna under fredagen toppar Thomas Hansson-Mild självfallet OK-jollarnas resultatlista.

Lerkils Båtsällskap genomför seglingarna ute på havet och även aktiviteterna på land där några av båtsällskapets eldsjälar hade tagit fram grillarna och ordnade hamburgerbuffé. På bryggan spelade ett tvåmansband härliga sensommarlåtar i förgrunden till solnedgången. Imorgon lördag rullar aktiviteterna vidare och för seglarnas bästa för vi hoppas dessa magnifika förhållanden håller i sig.

Följ tävlingarna på Facebook.

IMG_1466.jpg


IMG_1342.jpg

IMG_1345.jpg

IMG_1389.jpg

IMG_1418.jpg

IMG_1424.jpg

IMG_1435.jpg

IMG_1482.jpg

IMG_1494.jpg

IMG_1504.jpg

IMG_1516.jpg

IMG_1885.jpg

IMG_2036.jpg

IMG_2086.jpg