Höstkroken 2012


Kul att Höstkroken i Västerås var både välbesökt och uppskattat. Här är lite fina bilder från Tommi Rotonen. Fler finns här.

Hej Peter!

I lördags seglades Höstkroken på fjärdarna utanför Västerås. Arrangörerna hos Westerås segelsällskap hade satsat på stort och 64 båtar kom till start. Kul upplägg med distansbana med tre olika varv strax söder om stan med fria vägval mellan de flesta av rundningarna. Resterna av fredagens hårdvind såg vi inte mycket av, det var snarare väldigt tunnt med vind under vissa delar av seglingen. Ett gäng på 10-15 båtar lyckades rycka ifrån innan resten av fältet fastnade i stiltjen. Föredömligt av kappseglingsledningen att avkorta efter 1,5 varv så att maxtiden kunde hållas och alla hann i mål.

Aftersail i ett knökfullt Tullhushamnen i centrala Västerås med de flesta deltagande båtarna närvarande. Solsken, trevlig stämning, bra liveband och krogen bredvid kajen, vad mer kan man begära? Generöst prisbord, tävlingsledaren skämtade lite om att värdet på prisbordet var större än klubbens årsomsättning… Förutom vinnarna så hade WSS ordnat med prestationspriser till längsta tillresta, bästa tjejbåt, yngsta medelålder ombord, lägsta SRS-tal samt ett antal utlottningspriser.

/Tommi
Gastade på Diva 35 “Fiolina”