Last Race South 2013

Här har vi en idé till något som skulle kunna bli ett riktigt hårigt race. Köp en båt för max 250.000:- på Blocket och segla söderut alldeles för sent på året. Vad skulle ni välja för båtar?

Det verkar som att min besättning har för lite att göra så här års :-)

Hej,

efter att ha blivit inspirerade av killarna i Chamsin utmanar vi övriga Blur:are i ett doublehanded race med start hösten 2013.

För er som inte känner till Chamsin så kör de en mer hardcore variant av 2010 års “Wind Of Gothenburg” projekt med segling från Göteborg till västindien. De startade en dryg månad senare än “Wind Of Gothenburg”, och i en 33 fotare jämfört med en 47 fotare. Vi mindes att vi 2010 tyckte killarna på Wind körde lite väl mycket freeride och att det då fanns ett bet om vilken sjöräddningsorganisation längs kanalen som skulle få assistera dem.

Reglerna för utmaningen är enkla.

1:e oktober 2013 får respektive lag köpa valfri båt på Blocket för max 250.000. Därefter är skall lagen fortast möjligt lämna Göteborg, segla via Biscaya och Kanarieöarna för att utom tävla köra ARC.

Först i mål vinner. Alternativt vinner den besättning som tar sig längst.

Hej igen!

Vi har spånat kring båtar. Helt klart är att det finns flera skolor att välja på. De som följer Top Gear och deras tävlingar kan hämta inspiration avseende vilken approach som skall väljas.

Den här om vi vill åka in style: skärgårdskryssare Lotus Scandinavia

En klaustrofobisk slörare.

Eller den här som ju är beprövad och hittar till västindien… OBS En ägare. En vacker båt. A happy ship!