Doublehanded på ÅF Offshore Race

Det har ju varit snack om doublehandedklass på ÅF Offshore Race ett tag nu, men det har aldrig blivit någon ordning på det. Nu låter det i alla fall som att det är på gång. Så här skriver Fredrik Wallenberg på no-crews Facebooksida:

Hejsan allihop.

Som jag sagt tidigare, så sitter jag med i KSSS havskappseglingskommitté som är ansvarig för distanskappsegling inom KSSS. Jag har (helt i eget intresse) tagit på mig att driva short-handed frågorna där. Det första konkreta resultatet är att det blir en Double-Handed klass på ÅFOR (vilket de som var på Gransegel i helgen säkert hörde). Jag återkommer med mer allt eftersom, men följande vet vi nu:

1) Det blir egen klass med egen start på söndagen (i princip behöver vi minst 15 båtar, men det kan väl inte vara något problem :-)

2) Double-Handed båtarna kommer att ha reserverade platser i Stockholm (före start) så att alla kan ligga tillsammans. Motsvarande kommer antagligen inte att funka i Sandhamn då platserna där av logistiska skäl brukar bli first-come, first served.

3) Förutom Double-Handed SRS klassen så tillämpas räknas ni in både i SRS totalen och i de vanliga SRS klasserna.

4) Anmälningsavgiften (som var en viktig fråga för många här) är kraftigt rabatterad vid anmälan före årsskiftet. Formuläret har inget fält för att specificera klass, så skriv “double-handed” i anteckningarna.

5) ÅFOR ingår i No-Crew Rankingen.

Punkt 5 har jag ingenting att göra med, men om ni har andra frågor, synpunkter eller idéer vad gäller ÅFOR och KSSS, tveka inte att kontakta mig.

Vilka skall köra?