Ägarmöte i Långedrag 3/12

Precis som de senaste tre åren tänkte jag försöka samla ägarna av de lite större båtarna (typ de som seglar West Side Cup med SRS > 1.22, även om alla är välkomna) för att diskutera vad som var bra 2012 och hur vi vill kappsegla nästa säsong.

Hur kan vi göra kappseglingarna ännu enklare och roligare. Hur får vi fler som kan och vill vara med och kappsegla? Hur gör vi med träningarna på våren? Marstrand Big Boat Race? Shorthanded?

Vi diskuterar cupens utformning, Marstrand Big Boat Race och GKSS kommer att vara med för att presentera en enkät man har gjort kring storbåtssegling. Martin Nilsson berättar vad som händer på Havskapsseglingsförbundet och inom ORCi.

Jag har som vanligt ingen formell roll, utan kommer bara att fungera som facilitator…

– Tid: måndag 3/12 18:00
– Plats: Sjöräddningssalen, Talattagatan 24, Långedrag (obs ej GKSS)
– Anmälan: här

West Side Cup lockade många båtar och vi får gratulera Stefan Kylebäck och Pär Larsson i First 40 som tog hem cupen i år igen. 2:a var Jakobsson/Jansson i sin J/97. Hela resultatlistan här. Vi kör prisutdelningen när vi ses.

Tittar vi på de race som ingår i West Side Cup (Stora Oset, Pater Noster, Hermanö Runt, Tjörn Runt och Sista Chansen) så hade vi 2012 199 starter vilket är 28 fler än 2011. 16% upp alltså. Jättekul!

Tar vi med mindre race (Framnäsvalsen, Kostervalsen, Lysekil Race, Väderöarna Runt, Uddevallaregattan, Höstknalten), Bohusracet och Marstrand Big Boat Race så har vi gjort 331 starter vilket är 76 fler än 2011. 30% ökning av antalet starter för denna kategori av båtar.

Preliminära datum nästa år:

18 maj – Stora Oset Race
25 maj – Pater Noster Race
1-2 jun- Marstrand Big Boat Race
3 aug – Hermanö Runt
10-11 aug – Marstrandsregattan?
17 aug – Tjörn Runt
21 sep – Sista Chansen

Shorthanded:
15 juni – Dubbelt så bra i Björlanda
28-30 juni – Bohusracet

Men det finns säkert mer vi kan göra tillsammans! Har ni speciella saker som ni vill ha med på agendan så lägg en kommentar nedan eller maila peter@blur.se.