Skip to content

13 Comments

 1. Erik Barkefors
  Dec 4, 2012 @ 14:55

  Är det Seglarförbundets utmärkelser?
  I så fall kan det vara en bra markering att skriva in No Crew-gänget!

  Årets havskappseglare kanske finns bland de shorthandedseglare som placerade sig nära toppen i sina klasser trots avsaknad av 5-7 personer på railen ;-)

  Reply

  • Patrick L
   Dec 4, 2012 @ 15:29

   Erik: Markering mot vad?

   Reply

   • Erik Barkefors
    Dec 4, 2012 @ 15:49

    Markering kanske var onödigt starkt ord. Uppmärksamma att det börjar ordnas arrangemang vid sidan av SSF:s vanliga led kanske är bättre. Om jag minns rätt så fick KSSS frågan om att stå som officiell arrangör av Harken Solo Challenge men ville inte så det blev då Järfälla Brädseglare (korrekt?).

    Reply

    • Peter
     Dec 4, 2012 @ 16:35

     vad är felet med att en arrangör tackar nej och en annan accepterar?

     Reply

    • Patrick L
     Dec 5, 2012 @ 09:00

     Erik, OK då förstår jag vad du menar. Men det är ju i och sig självt inte något nytt. Det finns många tävlingar som inte arrangeras som “förr”. Sailing Båstad är ett bolag där klubbarna i närområdet har gått ihop för att kunna ta ekonomisk risk i större evenemang, men det är en av de ingående klubbarna som står som “officiell” arrangör. X-35 & Drake har sedan flera år kontrakterat ett kommersiellt bolag för att driva sina cuper men det är enskilda ideella klubbar som står som “officiella” arrangörer för varje tävling. Flera tävlingar arrangeras av en klubb men hela funktionärskåren kommer utifrån, antingen mot betalning eller för att ställa upp för en klass eller ett evenemang. Jag tycker inte detta är ett stort problem idag, det är bra med sanktionsförfarande för det gör att vi centralt får bättre koll på vilka tävlingar vi har och hur deltagande m.m. ser ut. Vidare finns förstås ett antal tävlingar “i viken” som seglas osanktionerat och har gjort det länge. Och även om man egentligen inte behöver ha något emot det principiellt så är det lite synd utifrån perspektivet att det vore bra för alla att vi har koll på vilka tävlingar som körs, hur många som deltar etc även på lokal nivå. SSF kommer att intensifiera ansträngningarna med att förenkla för klubbarna att söka sanktion så vi kan ha koll på breddidrotten och få bättre statistikunderlag i verksamheten.

     Reply

     • Patrik
      Dec 5, 2012 @ 10:26

      Vill bara inflika att det inte är SSF som enbart styr över frågan om vem som får arrangera utan det är inskrivet i Kappseglingsreglerna.

      89.1 Arrangerande myndighet
      Kappseglingar ska arrangeras av en arrangerande myndighet som ska vara
      a) ISAF,
      b) en nationell myndighet som är medlem av ISAF,
      c) ett segelsällskap eller annan organisation ansluten till en nationell myndighet,
      d) ett klassförbund, antingen med godkännande av en nationell myndighet eller i samarbete med ett anslutet segelsällskap,
      e) en icke ansluten organisation i samarbete med ett anslutet segelsällskap. Den icke anslutna organisationen ska ägas och kontrolleras av
      ett anslutet segelsällskap. Segelsällskapets nationella myndighet får
      föreskriva att dess tillstånd krävs för en sådan tävling, eller
      f) en icke ansluten organisation i samarbete med ett anslutet segelsällskap, där den icke anslutna organisationen inte ägs och kontrolleras
      av ett anslutet segelsällskap, men bara om ISAF och den nationella
      myndigheten har lämnat sitt godkännande.

  • JIMMY
   Dec 4, 2012 @ 21:00

   De enda som egentligen var unikt med de seglingar som No-Crew arrangerade var att de roddades av väldigt få personer, mycket tack vare lite nya udda metoder. Målet var att göra roliga och uppskattade seglingar utan stora resurser, mycket “keep it simple”, vilket kanske uppnåddes men det finns helt klart både större och bättre arrangemang (och därmed bättre arrangörer). Årets Hyundai Cup var jag klart impad av, det märktes att det var mycket genomarbetat och enligt mig var det årets bästa arrangemang (på ostkusten). KSSS ansträngningar i Stockholm gjorde att det var en häftig upplevelse att ligga och ladda upp vid bryggorna mitt inne i stan. Det var utan konkurrens årets största arrangemang (även om de inte hade flest deltagare).

   Reply

 2. Johan R
  Dec 4, 2012 @ 15:10

  Jag nominerade till SSF och fick nedan svar, är jag för sent ute tro?

  “Tack för ditt nomineringsbidrag. Utmärkelserna kommer att delas ut vid Allt för sjön mässan i feb/mars 2010.

  Trevlig jul önskar Svenska Seglarförbundet!”

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 4, 2012 @ 15:14

   Jag kollar… fick påstötnimng från Patrik Schander som brukar ha koll. Kanske är det bara responsen som är gammal?

   http://www.svensksegling.se/Forbundet/Nyheter/2012/4ekvartal/Nomineradinfavorittillaretsutmarkelser/

   En VM- eller EM-medalj, en särskild insats som ideell ledare, en arrangör som har skördat extra mycket beröm? Oavsett motivering – nominera din favorit till Årets utmärkelser!

   Svenska Seglarförbundet delar årligen ut ett antal utmärkelser till de seglare, tränare och även ideella ledare, som presterat lite mer än andra. Var med och nominera din favoritkanditat till några av svensk seglings finaste utmärkelser!

   Nomineringarna måste Svenska Seglarförbundet vara tillhanda senast den 10 januari.

   Reply

  • Johan R
   Dec 4, 2012 @ 15:28

   Tror det är responsen som är gammal för på nomineringssidan står det 2012

   Reply

  • Patrick L
   Dec 4, 2012 @ 15:28

   Johan R, kan det vara så enkelt att man har missat att uppdatera svarsmailet med rätt datum? Föreslår att du mailar ssf@ssf.se med denna info så de kan fånga upp det.

   Reply

   • Peter
    Dec 4, 2012 @ 16:33

    vanlig fälla med copy & paste… ;-)

    tor nog alla har råkat ut för det…

    Reply

 3. Per
  Dec 4, 2012 @ 21:08

  No-crew !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.