Skip to content

10 Comments

 1. Pelle P
  Dec 4, 2012 @ 09:12

  Fadder verkar bra. Förslag; segla “Dubbelt så bra” på tre. Då ska förståss den tredje vara en fadder! Exakt format kan man utforma efter hand.

  Reply

 2. Carl Fjällman
  Dec 4, 2012 @ 09:46

  Bra Peter!
  Jag tycker inte steget är så stort från “kvälls klubbkappseglingar” till att vara med i West cupen, det gäller att “motivera” på rätt sätt. Om alla kan vara ambassadörer så har vi nog vunnit mycket, genom bara informera om hur lätt det är att var med.

  Reply

 3. SWE
  Dec 4, 2012 @ 10:54

  Är det ok att segla cupseglingarna med shorthandedbesättning?

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 4, 2012 @ 11:26

   Det är ju upp till respektive arrangör, men jag ser inga problem med det. Tyvärr har olika arrangörer haft olika definition på vad som är shorthanded vilket ju är lite fånigt.

   Vi diskuterade faktiskt shorthandedcup, men vi har för få seglingar på västkusten. Jag vet att no-crew diskuterar en cup och då skulle man ju lika göran kunna få poäng på racen här nere + W2S i Norge och Danmark. We’ll see…

   Reply

   • SWE
    Dec 4, 2012 @ 12:03

    Låter väldigt intressant!!

    Reply

 4. Mikael Johansson
  Dec 4, 2012 @ 13:06

  En tanke bara; skulle inte de duktiga jolleseglarna kunna vara med (om de nu vill) som faddrar hos de mindre erfarna kölbåtsbesättningarna. Detta skulle kanske hjälpa framför allt de som borde vara ute på havet men som nu ligger stilla att komma över en eventuell ringrostighet eller osäkerhet kring t.ex. startprocedurer, tighta möten, båthantering, båtfart o.s.v. På så vis skulle man slå två flugor i en smäll.

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 4, 2012 @ 14:16

   Vi tror väl att det gäller att ha en lagom ambitionsnivå. Det finns en del som tycker att det ok att köra klubbsegling hemma i viken, men därifrån så är steget långt till att åka på ett “riktigt” race eller en helgregatta. Då kanske man inte vill ta steget direkt in i hetluften med en skiffseglare till rors :-)

   Därmot så vet jag att det finns ambitiösa båtägare (och före detta jolleseglare) som skulle kunna tänka sig att fylla båten med unga seglare och låta dem köra showen. Eller duktiga team med bra ordning som behöver föryngra/komplettera.

   Det är ju viktigt att det blir win-win. Yngre seglare skall känna att satsningen stämmer överens med deras ambition.

   Kan vi bara hitta rätt forum och kanaler så kommer detta att lösa sig av sig själv.

   Reply

 5. Hans Johansson
  Dec 4, 2012 @ 19:47

  Tack för att ni entusiaster orkar dra i dessa arrangemang och planering. Imponerande att det kommer enmassa galna seglare en decemberkväll mitt i snöstormen, det finns hopp. Tycker vi gör en seriös ansträngning att under båtmässan få med potentiella deltagare. Både skeppare till bra båtar som bara ligger o väntar samt nya gastar.

  Reply

 6. godman
  Dec 5, 2012 @ 20:30

  bra sagt till alla…men var f..n tar twohanded segling vägen nånstans…..alla verkar prata väl om sig själva och sin klass…men ser väldigt små spår av ett utökat intresse och arr.engagemang för shorthanded segling….
  kom igen….av alla ni unga så måste det väl finnas någon som inser hur man ska hålla framförallt storbåtsseglandet vid liv…….bohusracet….årets höjdpunkt….orust runt…nedlagt…tjörn runt ?????….därimot rebellernas söndags tjörn runt……winner takes it all i onsala…..sedan några större båttillbehörssponsrade shorthanded regattor i sverige, norge och dannmark….som ” ingen ” seglar i……..

  vill se mer engagemang åt shorthanded….

  Reply

  • Peter Gustafsson
   Dec 5, 2012 @ 20:40

   Ja du…

   Bohusracet måste väl fortsatt anses vara ett fenomen som slår det mesta runt om på jordklotet. Det får vi inte glömma. Och det är obligatoriskt för alla längs kusten.

   Sedan gör BKSS en nysatsning med en doublehandedregatta 15 juni. Bansegling + kort distans + bra kalas låter som ett vinnande koncept?

   Jag tror säkert det finns utrymme för ett bra race efter sommaren, men det har varit svalt intresse från både arrangörer och seglare.

   Annars är det ju inget som hindrar att du själv står för engagemanget och tar tag i en klubb eller sömnig segling ;-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.