Elvstrøm åter… och annat skvaller

eivindmagic-1
Kul att ha ännu en bra segelmakare i Göteborg. Och det gör ju inget att det är Eivind Bøymo-Malm som skall ratta det. Här är en av mina favoritbilder på honom. Det var under en träningssamling som Elvstrøm hade i Son och Eivind vet precis vad en taktiker skall fokusera på… det som händer längre fram på banan :-)

Förhoppningsvis betyder det också att han och Lena kommer att kappsegla mer på kusten, och kanske locka ner lite båtar till Marstrand Big Boat Race.

Mer skvaller om andra segelmakare längre ner.

Elvstrøm Sails åter i Sverige!

Elvstrøm Sails har nu den stora glädjen att presentera ett nytt bolag, Elvstrøm Sails Sverige AB och därmed är segelmärket nu tillbaka på den svenska marknaden. Eivind Bøymo-Malm (43) lämnar nu sitt arbete som VD och framgångsrik säljchef för Elvstrøm Sails Norge för att driva Elvstrøm Sails Sverige och öppnar den första arbetsdagen 2013 med kontor i Fiskebäck, Göteborg.

Eivind Bøymo-Malm har sedan våren 2007 varit anställd i Elvstrøm Sails Norge A/S som säljchef och under 2012 varit VD.

– Vi har under en viss tid funderat på olika lösningar och former för att komma tillbaka på den svenska marknaden, och nu när Eivind är positiv till att ta sig an denna utmaning så blev valet enkelt . Han är en mycket kompetent säljare med känsla för god service och unika egenskaper att sälja Elvstrøm Sails produkter, ge råd till nya och befintliga kunder uttalar sig Espen Kamperhaug, Salgsdirektör i Elvstrøm Sails A/S .

Valet för Eivind att välja at arbeta i Sverige var inte så svårt då han för drygt ett år sedan gifte sig med den inte helt okända svenska seglaren Lena Having (nu Bøymo-Having) som också kommer vara delägare i firman, fortsätter Espen.

Elvstrøm Sails AB kommer till en början vara lokaliserat på Västkusten, men på sikt kommer vi även att se mot Stockholms regionen och övriga Sverige.

-Jag är super motiverad, det ska bli en härlig utmaning att åter etablera Elvstrøm i Sverige. Vi erbjuder hög kompetens, äkta seglarglädje och den yppersta kundservicen. Vi tror den svenska seglaren värdesätter kompetens, engagemang, våra produkter samt våra aktiviteter berättar Eivind Bøymo-Malm.

– Vi är bland de få som uteslutande producerar i Europa, vi har en unik membran teknologi (EPEX) in-house på huvudloftet i Aabenraa, Danmark, men minst lika viktigt är vårt fokus på god och hög servicenivå. Därför tänker vi bl a arrangera träningssamlingar och andra aktiviteter som har varit stora succéer i andra länder, fortsätter den nya Sverige VD

– Eivind Bøymo-Malm låter hälsa sina norska kunder att han kommer har kvar ett ben i Norge och finns att nå per existerande norska kontakt uppgifter.

Kontaktinformasjon:

Eivind Bøymo-Malm, VD, Elvstrøm Sails Sverige AB
Tel (+47) 4542 9262 (svensk nummer kommer), email: eivind@elvstromsails.se

Espen Kamperhaug, salgsdirektør, Elvstrøm Sails A/S
Tel (+45) 22 21 48 00, email: esk@elvstromsails.com

Samtidigt på ett annat litet segelmakeri, North Sails, så har Ken Read tagit över som ny VD:

KEN READ NAMED PRESIDENT OF NORTH SAILS GROUP

Veteran sailmaker and world champion sailor Ken Read to take over as president of North Sails Group in early January, 2013

North Sails announced today that Volvo Ocean Race skipper and veteran sailmaker Ken Read will return to North Sails in the role of president in early January, 2013. Read will take over for current president Gary Weisman, who has served at the helm of the world’s largest sailmaker for 16 years, and who plans to retire within the next 4 months.

“This is an important and exciting time in the world of sailing, sailmaking and in the history of North Sails,” said North Technology Group CEO Tom Whidden. ”We are absolutely thrilled to have Kenny back in the mix transitioning into the role of North’s president.”

more

Det verkar också ha varit så att danskarna har försökt köpa loss hela bolaget, men inte riktigt kommit i mål. Nedan ett citat från Baadmagasinet:

North køb lykkedes ikke,

Det har ikke været nogen hemmelighed at NTG, med den nu 75 årige hovedaktioner Terry Kohler, gennem længere tid har været til salg. North Sails A/S i Allerød, med administrerende direktør Jens Christensen og bestyrelsesformand Ib Ussing Andersen, havde sammen med en amerikansk investeringsbank afgivet et bud på NTG.

North Sails A/S er moderselskab for en gruppe af 6 produktions sejllofter og 10 service lofter rundt omkring i Europa + New Zealand og de danner sammen North Sails European Group med hovedsæde i Allerød. Gruppen lægger i dag mellem 60 % og 70 % af den samlede varekøb hos de amerikanske kollegaer, så det ville naturligvis give rigtig god mening at fusionere disse to grupper, udtaler bestyrelsesformand Ib Ussing Andersen til Bådmagasinet – og fortsætter. Det ene firma kan ikke undvære det andet og omvendt, så der ville selvfølgelig opnås rigtig gode synergier, og en del besparelser ved sådan en fusion, men det lykkedes ikke i denne omgang.

NTG er en forholdsvis omfattende forretning, bestående af en række selskaber, herunder North Sails Group, USA. Men et mastefirma – Southern Spars, et motobådsværft – Edgewater, samt et højteknologisk firma – ”TPT” (Thin Ply Technology, red), er ligeledes alle dels af NTGgruppen, som opererer udenfor North Sails’ kerneområde og som derfor skabte udfordringer i forhandlingerne. Det var vigtigt for Terry Kohler at finde den rette konstellation hele vejen rundt for alle parterne i NTG gruppen, og i den sammenhæng har det været vanskeligt at nå til enighed, så indtil videre er alle forhandlinger om salg og køb af NTG stoppet, slutter Ib Ussing Andersen. Det hidtige samarbejde om produktudvikling, design og produktion mellem NTG og North Sails European Group forsætter uforandret.