Tjörn Runt 2013 | nyheter

Presentation på mässan nu… stay tuned!

Över 100 personer på informationsträffen vilket troligtvis är rekord.

Målet är att få med 650 båtar i år.

Film från “entonnarfighten” 1990 mellan Bosse Erlandsson (Investa) och Thomas Wallin (Entertainer). Fortfarande en del sura miner? Skall de göra upp igen i år? I så fall i varsin IF-båt som enligt Bosse är idealisk för att ta sig runt bland skären. hela filmen kommer inom kort på YouTube.

Ambitionen har varit att tillfredsställa seglarnas önskemål, skapa ett bra partaj och lyfta fram Tjörn.

Kommunen bygger två nya bryggor i Stenungsund. Även Riksbyggen bygger bryggor. Fria hamnavgifter under två dygn (eller över veckan för classic).

Det blir Tjörn Runt Classic helgen före. Båtar byggda före 1963. I februari skall seglingsföreskrifterna spikas.

Tillfartssegling med mål i Skärhamn under torsdagen. Från Oslofjorden, Fredrikshamn och Varberg. Kalas efter racet på torsdag och fredag. Här är det också gratis båtplatser. Bäst hade det ju varit om tillfarter från Sunneskär + Björlanda gick till Skärhamn. Här kan man också hämta materialet.

Race Center på kulturhuset Fregatter inne i Stenungsund. Ev öltält eller liknande. Lite klurigt att man skall välja mellan Skärhamn mellan Stenungsund… Skepparträffar? Ev transportmöjligheter mellan orterna.

På lördagen körs Tjörn Runt moturs.

Banor: Stora (SRS >=1,200) och lilla banan (<=1,199). SRS <1,350 får välja om de skall segla stora eller lilla banan. Starten ligger ungefär där målet brukar ligga. Stora startar först. Stora banan går utanför Härön, runda Hätteberget, boj vid Skallens fyr på Marstrand, tvinga in dem norr om Kärrsön där det blir mellantid. Alla seglar under stora Tjörnbron. Mål där starten brukar vara. Finns en kortad bana där man rundar Dynan & Pynten i stället för Hätteberget & Skallen. denna är 38 distans. Lilla banan är samma som förr. Fast åt andra hållet. denna är 26.5 distans. Första start 09.00. 10 minuter mellan varje start. Klassindelning. Svårt att säga hur många som startar i varje. 30% i stora gissar man på... Flerskrov har man inte diskuterat färdigt. F18 blir många, där TR som ingår i SM/NM. De får vara med och styra hur de vill segla (troligtvis stora). Två totalvinnare. För 20 år sedan körde man också två klasser. Säkerhet: stora banan kommer att ha högre säkerhetskrav Senaste anmälningsdatum 9 augusti, dvs en vecka innan. Prisutdelning direkt på lördagen efter Tjörn Runt. Stenungsbadens ute-schen. Vandringspriserna få hämtas en vecka senare. Search Magazine gör ett jubileumsmagasin. En diskussion rörde om man skulle begränsa möjligheten att segla genom gruset innanför Pater Noster. En idé är ju att ha Dynan och Pynten i banan precis som på pater Noster. Då blir det också enklare att korta banan om man skulle vilja (bara att ta bort Hätteberget och Skallens boj).