M32 Cup | uppdatering


Så här har man det i Miami just nu. Ken Read är ute och drar repor med sin nya M32. Fem båtar är på väg till Newport där man kör igång sin egen lilla cup.

I want to go sailing for fun again and after the Volvo Race our team had a chance to sail the M-32 while visiting sponsors in Gothenburg. Quite frankly, I fell in love with the boat, its simplicity and its speed, and really hoped that other sailors in the area may want to share in the fun. And after sending out an e mail to a few friends I was thrilled to see that many others were thinking the same thing!

Här hemma går arbetet med årets cup framåt. Intresset är stort både från seglare, sponsorer och de olika orter där vi vill segla.

På teamsidan är vi fortfarande 4 team som är 100% klara: Fredrik Lööf, Mattias Rahm, Bengt Falkenberg och Marström själva. M32 Cup har beställt ytterligare två båtar för att säkerställa att de blir klara till cupen, och vi förhandlar just nu med en handfull potentiella team. Detta borde vara klart i februari. Sedan finns det ytterligare ett 10-tal grupperingar som är intresserade men inte hinner få ordning på allt till årets säsong.

m32update_orter
Orter och tider är nu satta för 2013.

m32update_oslo
I Oslo kör vi mitt inne i stan, troligtvis på Aker Brygge. Vi kommer också att få en egen klass på Færderseilasen. Troligtvi seglar vi en bana som går till Filtvet. Och sedan ett race tillbaka in till Oslo igen fredag kväll.

I Göteborg kör vi troligtvis ute på Berg Propulsions huvudkontor. Det byggs en anläggning för att de team som vill skall kunna ha sin båt där. På sikt vill vi så klart segla inne i Göteborg City, men det är mycket som skall stämma för att det skall bli bra.

m32update_malmoe
I Malmö är det lättare att segla mitt i stan. Dels kan man köra lite längre banrace utanför Västra Hamnen och sedan köra tajta race inne i själva hamnen.

Vi avslutar med en riktig seglarfest på Riddarfjärden i September. Då kör vi tillsammans med Drakar, X-35, SeCart och säkert andra klasser. Det kan bli fantastiskt kul.

m32update_search1
Två av båtarna finns just nu vid Gardasjön, där både några av teamen och Artemis team till Red Bull Youth America’s Cup har varit nere och tränat och kört uttagningar. Superkul att redan nu kunna hitta en bra koppling till yngre seglare. Ambitionen är helt klart att vara en naturlig plattform för de unga duktiga seglare som vill ta steget vidare utanför de traditionella OS-klasserna.

m32update_search2
Inte lika varmt som i Miami, men fantastiska förhållanden. Förutom M32 så seglades det också F18 och Nacra 17. Search Magazine var så klart på plats.

m32update_search3