Motvind för SAP Extreme Sailing Team?

Ja, kanske inte på det sättet som ni först trodde. Kul idé från Sail Racing när man lanserar ny Fleet Windstopper Jacket. Här i större variant!

Sail Racing tog två av sina test team-medlemmar från SAP Extreme Sailing Team, Jes Gram-Hansen och Rasmus Kostner, till ett test center som normalt används av biltillverkare och racingstall för att i vindtunneln definiera bilarnas aerodynamiska värden före tävlingssäsongen.

Sail Racing använde vindtunneln för att testa en av deras nya produkter, Fleet Windstopper Jacket. I vindtunneln når vinden riktigt höga hastigheter vilket sällan uppnås vid segling, inte ens i extrema förhållanden. Sail Racing kunde kontrollera vinden i både flöde och hastighet, vilket gjorde det möjligt att undersöka WINDSTOPPER®-plaggens prestanda i olika positioner och rörelsemönster likt en verklig situation på båten.

”Det var en märklig känsla när jag stod där och tittade in i det stora mörka tomrummet och hörde det spöklika ljudet av vindmaskinen som startade upp. Jag rös faktiskt i några sekunder. Sedan var det mest en rolig utmaning att försöka stå upp mot den kraftfulla vinden. Den konstanta vindens hastighet och riktning satte både oss själva och WINDSTOPPER®-plaggen i en tuff testsituation.” kommenterar Jes.

”Produkterna fungerade verkligen väl,” lägger Rasmus till. ”Vindhastigheten nådde upp till 65 knop, det var fantastiskt hur tyget inte bara skyddade mig från vinden, utan också hindrade en kylande effekt på kroppen!”

Serien Fleet WINDSTOPPER® består av jacka, shorts, byxor, väst och finns nu tillgänglig i webshopen på sailracing.com samt från auktoriserade återförsäljare.