Allsvenskan 2017

Kul sätt att sammanfatta en Allsvensk säsong…

I väntan på att årets upplaga av Allsvenskan ska dra igång passar vi på att blicka tillbaka över den gångna säsongen med hjälp av lite statistik.

Visste ni till exempel att den högst uppmätta hastigheten var 14,5 knop och uppmättes i Gottskär när Sotefjorden precis korsade mållinjen i det sjätte racet? Eller att KSSS, vinnarna av Allsvenskan 2017, i snitt var starkast ut på första kryssen?

All denna statistik och mycket mer tillhandahålls oss från vår samarbetspartner SAP som med hjälp av deras tjänst SAP Sailing Analytics kan såväl presentera som analysera regattor för att kunna göra seglingen mer tillgänglig för de som följer den.

I slutet av februari anordnade SAP en workshop för alla SAP-operatörer där de presenterade och utbildade i de senaste funktionaliteterna som har lanserats i systemet. Vi kan bland annat berätta att vi under 2018 kommer kunna ta fram allt mer intressant statistik under tävlingarna och efter tävlingarna till såväl seglare som supportrar.