Skip to content

22 Comments

 1. Marcus Sylvin
  Apr 21, 2013 @ 08:38

  Nu finns de bara sorg i själen, Den största av alla inom svensk segling har gott bort. En sann inspirationskälla & god vän.
  Tankarna går till familjen , I tankarna är du alltid med oss Magnus Mange Olsson.

  “Den galna Göteborgaren”
  Marcus Sylvin

  Reply

 2. Team Dehlerdoris
  Apr 21, 2013 @ 09:26

  Usch vad sorgligt. Mange o hans otroligt positiva attityd kommer alltid att finnas kvar i minnet. Mange var sannolikt den största seglarprofil vi har haft i Sverige. Hela seglarvärlden sörjer.
  Stefan K

  Reply

 3. Kåre
  Apr 21, 2013 @ 09:46

  En stor ambassadör för segling har tyvärr seglat vidare.

  Reply

 4. Mange Olsson 1949-2013 | SCTS
  Apr 21, 2013 @ 10:23

  […] Mange Olsson har gått bort, drabbad av en stroke mitt under sitt coach-uppdrag med den kvinnliga SCA-båten till nästa Ocean Race. Mange seglade många typer av båtar men var den som såg till att vi fick hit de stora 60-fotstrimaranerna för deltagande i Gotland Runt under 90-talet. En insats som gav stor publicitet och fick vanliga seglare att få upp ögonen för flerskrovsbåtars fantastiska prestanda. Med dessa insatser gjorde han en gärning för svenskt flerskrovsseglande som inte nog kan överskattas. Internationellt var Mange Olsson säkert den mest kända svenska seglarprofilen med ett starkt avtryck på eftervärlden. Blur har gjort en minnesfilm som vi länkar till. […]

  Reply

 5. Pelle Lindell
  Apr 21, 2013 @ 10:29

  Mycket tråkiga nyheter. Manges glädje över seglingen och livet kommer att vara en inspirationskälla även när han är borta.

  Reply

 6. Robin
  Apr 21, 2013 @ 11:03

  Segla vidare Mange.

  Reply

 7. Alex
  Apr 21, 2013 @ 12:25

  Vila i Fred.

  Reply

 8. Martin
  Apr 21, 2013 @ 13:32

  En stor förlust för oss alla!
  Bidra gärna med bilder, filmer, länkar, historier och hälsningar på http://www.mangeolsson.se

  Reply

 9. Rolf Birgerson
  Apr 21, 2013 @ 13:35

  Jag träffade Mange några gånger, senast vid Scandinavian Race Week i Kroatien i september där han var med tillsammans med sin fru som coach. Mange hoppade mellan båtarna för att stötta dem som gick lite sämre under racen. Vi hamnade i botten en dag och Mange kom med ombord till första seglingen nästa dag. Utan att själv aktivt delta i båthanteringen lyfte han oss från botten till toppen med sin närvaro, sin positiva attityd, sitt peppande, sin enorma energi, sin glädje och sitt kunnande. En av världens absolut främsta men totalt i avsaknad av divalater. Ingen kunde ana då vi delade segerchampagnen på bryggan efteråt att han skulle vara borta blott ett halvår senare, så full av liv, så otroligt stark och vital. Det känns ofattbart grymt och overkligt. Mange personifierade glädjen med segling, en unik personlighet.

  Reply

 10. Andre B.
  Apr 21, 2013 @ 15:30

  Någon som blev en idol redan då man stötte på honom första gången i Kullavik seglandes med tolvan Sverige, någon man följt genom åren på en mängd Withbread och Volvo Ocenan Race båtar. Någon man fått segla mot och även fått segla med har gått bort. Någon som varit en vitamininjektion, föredömme och inte minst förebild. Tomrummet kommer bli svårt att fylla…

  Reply

 11. Per
  Apr 21, 2013 @ 19:07

  Varför! Sverige har förlorat en av de största seglingsprofilerna vi någonsin haft. Han har inspirerat och tagit sverige dit vi idag är inom seglingssporten. Med sin personlighet har han också bidragit med sin erfarenhet inom näringslivet! Tack Mange för alla fantastiska seglingsögonblick du gett oss!

  Reply

 12. Kjell L
  Apr 21, 2013 @ 21:59

  Du var en fantastisk människa även fast jag aldrig träffat dig, eftersom de gick “genom rutan”.
  Tack för allt du gjort för segling och Sverige.

  Reply

 13. Tompa
  Apr 21, 2013 @ 22:12

  Mästarnas mästare när det gäller att hålla igång ett lag!

  Reply

 14. Jussi
  Apr 21, 2013 @ 23:53

  Till minne en stor människa – hatten av.
  Hoppas, att Mange seglat till Fredshamnet.

  Reply

 15. Optimistminnen
  Apr 22, 2013 @ 00:32

  Hur kommer det sig att förbundet fortfarande inte fått upp ens en liten notis om detta på ssf.se Stor skanadal och ett hån mot honom och hans familj.

  Kom inte och dra med att kansliet inte varit bemannat sedan beskedet för så här kan de inte få gå till 2013. Till och med Aftonbladet har fått till en “krönika”

  Saknaden blir större och större för varje timme som går. RIP

  Reply

 16. Lasse Fjelddahl
  Apr 22, 2013 @ 03:07

  Detta var ungefär det sorgligaste som kunde hända inom seglingsvärlden i Sverige. Vår kanske störste inspiratör seglar nu på andra vatten.
  Våra tankar går till hans Manges familj och hela Seglarsverige.
  Vem ska skratta vidare för och med oss övriga nu?

  Reply

 17. Bengt Rosengren
  Apr 22, 2013 @ 07:58

  Sorgligt!
  En förebild som seglare och människa finns inte mer.
  Hope to see you i Paradise Bay!

  Reply

 18. Jakob
  Apr 23, 2013 @ 14:06

  En av mina stora förebilder, både sett till segling och livsinställning.

  Vila i frid Mange!

  Reply

 19. Tompa
  Apr 24, 2013 @ 13:47

  Ta fem minuter och lyssna in det här grymma radioreportaget om Mange, signerat radiosportens Lasse Persson i söndags.
  Speciellt klippet som börjar 3.00 minuter in, från Tha Cards start i Gotland Runt.

  “Roger, vilhelvetegöru”?

  Radiohistoria!

  http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4530001

  Reply

 20. Larsa
  Apr 25, 2013 @ 23:35

  En sann inspiratör
  Utan Manges angöring utav The Card en vinterdag i Nacka Strand, hade jag ej fått förmånen att vinna GR IMS1 tre gånger.
  Livsavgörande inspiration för mig, så är det.

  Tack

  Reply

 21. Mikael Lindholm
  Apr 28, 2013 @ 12:55

  Till minne av Magnus Olsson,

  Magnus Olsson är en av de mest fantastiska människor jag någonsin träffat. Det är därför med stor sorg och saknad som jag skriver dessa rader.

  Jag träffade Magnus ett antal gånger och kan inte påstå att jag var en nära vän, men det unika med Magnus var att han alltid engagerade sig i var och en han träffade, som om man vore en del av hans familj. För Magnus verkade det vara viktigare att ge än att få – en ovanlig egenskap hos oss människor. Med andra ord ett föredöme för mänskligheten. Världen skulle behöva fler som Magnus!

  Träffade Magnus första gången för många år sedan i Uppsala efter ett föredrag om ”Whitbread Round the World Race”. Sedan i Nynäshamn, där vi seglade en distanstävling i Laser. Vi sprang även på varandra i Auckland, Nya Zeeland, efter målgången med EF Language och i Göteborg efter målgång med Assa Abloy. Varje gång kändes det som om vi känt varandra sedan urminnes tider.

  Jag ser Magnus som en fantastisk inspirationskälla, en utmärkt lagledare, en lagspelare, någon som alla beundrar, respekterar och ser upp till.

  Magnus var en stor ambassadör för segelsporten som han älskade. Han har säkert inspirerat många att satsa på seglingen. Han var även en frontfigur som media älskade att intervjua, då Magnus alltid var spontan och aldrig dolde sina känslor i just denna stund.

  Jag tror att Magnus, med sina unika egenskaper, skulle lika gärna framgångsrikt ha kunnat leda ett fotbollslag, ett stort företag eller t.o.m. leda FN och därmed lyckats skapa fred på jorden!

  Det är en mycket stor förlust för oss alla att en sådan fantastisk person skall sluta sina dagar alldeles för tidigt. Magnus hade säkert mycket kvar att ge och alla i hans omgivning hade mycket kvar att få i form av visdom, erfarenhet, kunskap, inspiration, glädje och en ökad aptit på livet!

  Tack Magnus för allt du skänkt oss! Du skall alltid finnas i våra hjärtan!

  Mikael Lindholm med familj

  Reply

 22. Andre B.
  May 28, 2013 @ 18:56

  I would definitely do it again, definitely!

  http://www.youtube.com/watch?v=x6Y_VOq2eYo

  Tribute to Mange Olsson

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.