Skip to content

21 Comments

 1. Per
  May 29, 2013 @ 09:35

  Det ska bli riktigt kul att följa racet på datorn!

  Reply

 2. kim
  May 30, 2013 @ 09:54

  Det såg riktigt idylliskt frustrerande ut med alla båtar guppande i stiltje och morgonsol utanför Visby.
  Jag saknar livesändning från Pac-Man.
  Jimmy som gjorde sån live-succé under soloracet utanför Sandhamn förra året.

  Reply

  • JIMMY
   May 30, 2013 @ 20:18

   Tanken var att vi skulle sända live men det kommer nåt felmmedelande på servern som jag inte vet vad det betyder och eftersom vi fick live-utrustningen bara en timme innan start och vi startar sist så fanns det ingen kunnig att fråga (typ Johan på Solidtango), trist!

   Reply

 3. Lars
  May 30, 2013 @ 15:10

  Min ångest över att inte vara på plats har lagt sig, vilket tråkigt väder….Åter till jobbet!

  Reply

 4. kim
  May 31, 2013 @ 10:19

  Oliiidligt spännande och jämt i toppen på klass 7 nu:

  2 Zelma Seglad: 11:25:28 Korr: 16:01:01
  3 PAC-MAN Seglad: 11:25:17 Korr: 16:01:27

  De stora telecombolagen som t ex Ericsson anar inte hur mycket goodwill de skulle få om de klev in och roddade ihop en superduperlösning så Jimmy får höras och synas i etern under sista benet.
  Loggan finns ju redan påsydd. :-)

  Reply

  • Raketen
   May 31, 2013 @ 10:20

   +1! ::

   Reply

 5. Kåre
  Jun 1, 2013 @ 06:45

  Grattis PAC-MAN. Snabbast runt är inte illa för en 20 år gammal och liten 38 footare :)

  Reply

  • JIMMY
   Jun 1, 2013 @ 14:34

   Bergström & Ridder kunde sin sak! :)

   Reply

 6. srsseglaren
  Jun 1, 2013 @ 08:53

  +1 Imponerande seglat, väl vintermekat : )

  Reply

 7. F424
  Jun 1, 2013 @ 17:19

  Grattis Jimmy!
  Men 20 år gammal, en modern konstruktion alltså:-)….
  Jag är nöjd över min och svåger Anders resa med OE36:an Caprice konstruerad för 43 år sedan…. Med en rullgenua inne på 14 året (Spectra är hållbart! ) landade vi på en tredjeplats i vår startgrupp om 14 båtar.
  En riktigt kul seglats med allt från totalstiltje i timmar utanför Visby till gennakerläns i Kalmarsund mitt i mörkaste natten i dimma och 13 m/s. Avslutning med kryss i 26 timmar. Ottosson har gjort ett riktigt bra jobb i design av seglen till den gamla damen!

  Reply

  • Ola
   Jun 1, 2013 @ 20:51

   Bra jobbat!

   Reply

  • Tompa - SWE2002
   Jun 3, 2013 @ 00:01

   Like från en gammal Enderlein-fantast.

   Reply

 8. Matt
  Jun 1, 2013 @ 17:54

  1tim 47min framme! Heja Refanut!!!!

  Reply

 9. Patrick L
  Jun 4, 2013 @ 18:40

  Åter i verkligheten efter Watski 2Star Baltic vill jag skicka ett stort tack till OxSS och Ove Söder för ett – som vanligt – fantastiskt arrangemang. Bra och tydlig information i god tid, vänligt bemötande, blixtsnabb hantering av förändringar, båtar som möter vid målgång på tre orter och hjälper till, ett härligt engagemang och en härlig tävling som man ser fram emot trots att man efter att ha kört ned sig på någon sträcka svär på att aldrig segla igen. Men så får man lite häng, en fin kryss, lite sol och skönt väder och allt är förlåtet. Man kan knappt vänta till nästa år!

  Förstås också ett stort grattis till totalvinnarna Refanut samt Mithril och Arken Zoo – imponerande insats av er som seglar så konsistent och håller ihop hela vägen. Jag är djupt imponerad.

  Grattis också alla startgruppsvinnare – särskilt vill jag gratulera First 40.7 Blueprint i min egen startgrupp – Hamrinarna seglade närmast felfritt och påstod ödmjukt att de hade tur med vägvalet till Visby – men ju mer man tränar desto mer tur får man har jag hört!

  Sist men inte minst – det låter kanske klyschigt men jag vill ändå tacka ALLA som ställer upp i Watski 2Star Baltic överhuvudtaget. För det är såklart den stora uppslutningen som gör racet så kul! Att vi var över 100 båtar beror på alla er som tog sig till start med alla uppoffringar det innebär på jobb, familj etc. Många har dessutom långa transporter och drar ihop en bra bit över 500 distans den här veckan. W2SB är inget mindre än ett jätteprojekt för både arrangör och seglare!

  Jag ser fram emot nästa år! Då skall vi INTE segla bort oss på första sträckan (har du hört den förut….?)

  Reply

  • F424
   Jun 4, 2013 @ 20:47

   Instämmer!
   Vi kommer säkert tillbaks nästa år om vi får ihop logistiken.
   En sak saknade vi, och det var en naturlig samlingspunkt efter målgång för lite gött tjöt. De få historier vi hörde i duschen och vid pytten hade gärna fått bli fler. Det borde väl inte vara så svårt att fixa ett mysigt slappaställe att relaxa ner på? Med en storbilsskärm med klipp och bildspel från racet, live uppdatering av resultatlistorna, lite pilsner och snacks så är lyckan gjord?
   Nu satsar vi på Bohusracet!
   //Niklas o Anders i Caprice

   Reply

  • HenrikA
   Jun 5, 2013 @ 18:10

   Instämmer sannerligen i att OXSS o medarragörer gör ett kanonjobb. Vi seglade vårt 6:e raka W2S trots lite tvekan efter förra årets väder o nu finns redan tankarna på nästa år.
   Hälsar
   Henrik o Peter
   X-332 Snekkja

   Reply

  • /HenrikB
   Jun 6, 2013 @ 08:48

   Tack! Och stort grattis till alla!
   Kan bara instämma i att OXSS gör ett helt suveränt jobb, hela stämningen kring arrangemanget är riktigt skön och avslappnad, prestigelös, allt ordnar sig alltid! Engagemanget från funktionärerna är otroligt, tänk bara att kunna ringa en taxiservice som kör seglare till stan eller eller på olika ärenden, helt gratis!
   Seglingen bjöd som sagt på alla väder, vi använde allt utom 4:an, men det var nära att den kom upp vid starten i Oskarshamn. Vi skulle såhär i efterhand nog hissat den som skydd för gennakertrassel på undanvinden ner mot Blå Jungfrun…
   Det var riktigt nervpirrande att lämna fältet och gå öster om Öland, vi var riktigt svettiga strax före 18 då vridet slog in ;) Riktigt snyggt av er som tog ännu mer nytta av det och vågade gå längre ut i vinden!
   Nu ser vi verkligen fram mot ÅFOR, vi ses på shorthand-bryggan!!

   /Henrik på Mithril

   Reply

 10. Lasse Bergkvist
  Jun 5, 2013 @ 21:30

  Stort Grattis till alla – starkt kämpat!
  Ett extra Grattis till vännerna Pelle Lindell och Mikael Algvere som spikade klassen med X-332 Lady X – snyggt jobbat!

  Reply

  • Pelle Lindell
   Jun 5, 2013 @ 23:31

   Tack….när man seglar Lady’n så finns det inget som att avsluta med en rejäl bonkekryss ;-).
   Vindmässigt var väl årets upplaga rätt normal med lite av varje och vi igenom hela segelgarderoben förutom 4:an men den ihärdiga dimman var dj…a jobbig.

   Reply

 11. Matte
  Jun 8, 2013 @ 20:28

  Vet inte hur långt ut ni gick med Mithril men vi gick långt förbi Knolls grund och kunde sträcka upp till Dahlen förutom två korta slag på slutet. Vi satsade på att hålla fart i båten och hade en härlig resa norrut. Vi var rejält trötta och såg syner och hörde röster men lyckades ändå hålla fokus. Vi vill också skicka ett stort tack till Söder och hela gänget i Oxelösund för ett perfekt arr och härligt bemötande. /Matte och Max First 31.7 Sonic Boom.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.