Bästa racen någonsin!?

http://www.youtube.com/watch?v=U5g3gSoWCSI
Det har ju varit mycket snack om att America’s Cup i AC72 är en katastrof. Det är för dyrt. Det blir ingen spännande segling. Bara fart. Ingen taktik alls. Det var bättre med IACC. Och Russel Coutts och Larry Ellison har fått ta mycket skit för att man försöker förnya formatet.

Men efter gårdagens matcher kan det inte råda något som helst tvivel om att det här är den coolaste racingen någonsin?

Snabbt, aggressivt, atletiskt, super-taktiskt och publikvänligt. Både för folk på plats och för oss som sitter klistrade framför YouTube. Familjen undrar varför jag skriker rakt ut när båtarna är decimetrar ifrån varandra i första rundningen. I 40 knop. Overkligt.

Det finns ingen återvändo. Det kommer aldrig att bli detsamma att se ett inport-race i VO65 eller en TP52 på rykande undanvind. Det här är svårslaget.

blur2