Öckerö Shorthanded Race | banalternativ

ockerodh2
Ett nytt shorthandedrace på Västkusten är Öckerö Shorthanded Race 27-28 september 2014. Nu finns det preliminära banalternativ på PrimeX.

Personligen så skulle jag uppskatta om det blev segling på havet. Vi har många andra race som går runt öar och genom gruset, och framförallt shorthanded så är det skönt att få sträcka ut lite hellre än att göra 50 gippar genom smala sund. Det är ju lätt att det blir “snitslad bana”. Dessutom så ligger ju Öckerö mycket bra till i havsbandet så det gäller ju att utnyttja de förutsättningar som finns. Sträckan Vinga – Marstrand – Käringön är lysande vatten som vi borde utnyttja mer.

Kör man Öckerö – Trubaduren – Hätteberget med fria vägval så är det ca 36 distans. Är det för långt för en heldag lördag? Med start 09:00 och middag 19:00 så borde alla hinna runt? Vi vill ju ha mycket go segling :-)