Inbjudan till ÅF Offshore Race uppe

Nu ligger inbjudan till ÅF Offshore Race uppe på KSSS web. Lite nyheter kring banan, där trasslet med mellantid/vikting i Sandhamn är borta. En enda bara. En enda tid:

Hela banan (c:a 350 Nm) seglas utan uppehåll. Skärgårdsdelen Stockholm-Sandhamn (c:a 40 Nm) kan beroende på vädersituationen komma att annulleras, varvid omstart sker i närheten av Sandhamn.

Båt som kappseglar får inte passera in i område som enligt länsstyrelse eller annan myndighet är kungjort såsom tillträde förbjudet, förbjuden passage eller motsvarande. Sådant område räknas som hinder vid tillämpning av KSR del 2.

Det finns även lite nyheter kring ÅF Inshore Race, där man både kommer att starta och gå i mål inne i Stockholm. Alltså inte race ut till Sandhamn, utan en skärgårdsbana där man kommer tillbaka till stan. Skall vi tippa på en ännu större folkfest?