Skip to content

5 Comments

 1. Lasse Bergkvist
  Dec 15, 2013 @ 20:05

  Kanonbra att KSSS snappar upp det som fungerade lite mindre bra och ändrar till 2014 – vaket! ÅF Inshore Race bör väl samla + 200 båtar i varje fall – kanske fler!?

  Reply

 2. Anders
  Dec 16, 2013 @ 09:12

  Bra att etapperna är borta – för min del hade man lika gärna kunnat ta bort skärgårdsdelen helt på ÅFOR och starta direkt från Sandhamn.

  Först läste jag målgång inne i stan även för ÅFOR… :-O

  Reply

  • Andreas
   Dec 17, 2013 @ 19:11

   Nja, efter att ha seglat 2 st skärgårdsetapper anser jag att det kan vara helt avgörande för hela tävlingen att starta inne i Sthlm med alla olika startgrupper.
   Om man fastnar i skärgården är loppet kört.
   Jag föreslog att skärgårdsetappen skulle varva en egen tävling ÅFIR och obligatorisk för start i ÅFOR, sedan omstart utan för Revange ÅFOR.
   Då blir det bästa för alla, dvs sponsorer åskådare och seglare.
   Man kan köra samma startgrupper för att underlätta för KSSS.

   Reply

   • Anders
    Dec 18, 2013 @ 13:48

    Vi har gjort bort oss varje skärgårdssegling, framför allt i lätt kryss. Rätt segt att vara typ sist i gruppen när man äntligen passerar Sandhamn och etapp 2 startar… Typ som det var i somras. Hade gärna strukit skärgårdsdelen helt jag med (från själva ÅFOR alltså) men jag antar att det är en viktig parameter för ÅF att vi alla syns inne i stan – och startar därinne. Med tanke på båtparkeringen som var på Kanan under sena kvällen hoppas jag att man överväger omstart ute i Sandhamn, tycker mig se det i seglingsföreskrifterna? Jag förstår om det blir knivigt med resultaten och att de snabba/vassa båtarna redan kan ha passerat Sandhamn då. Eller så får vi skicka feta mutor till SMHI så att de framkallar en lagom hård undanvind ut genom skärgården istället för den eländiga lätta kryssen ;-)

    Får väl avvakta till 2015 och se om ev ny sponsor tänker annorlunda. Jag tycker nog ändå att det är lite ballt att lägga båten mitt inne i stan och köra start nedanför berget med åskådare och speakers.

    Reply

    • Magnus
     Dec 18, 2013 @ 19:10

     Detta år var det ju bra att fastna i skärgården så man slapp starta havsklockan. Fanns ju båtar som medvetet bromsade så att dom slapp starta havsetapen.

     Men i sommar verkar det bli ändring så då blir det till att träna skärgårdssegling.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.