Pepparkaksbåtar | dags att rösta

Så är det dags att rösta på årets sweetaste pepparkaksbåt. Mycket hög nivå på startfältet i år och några riktigt ambitiösa projekt. Kul!

peppakaka2013-1
#1 – Kristian Larsson och hans team har bakat First 31.7HR Vanity.

peppakaka2013-2
#2 – Sam Cooper från British Keelboat Academy är outsider med sin tårta. Efter lång övervägande har juryn kommit fram till att man uppfyller reglerna och får vara med.

peppakaka2013-3
#3 – Familjen Bäck har skickat skumtomtarna till varmare trakter på surfing-läger och campar i fantomens dödskallegrotta på stranden. Lite avundsjuk blir man när man ser pepparkakspalmerna vaja i vinden och hör fraset när vindsurfingbrädan planar i vattnet :-)

peppakaka2013-4
#4 – Terhi och Jukka Jaakkola har byggt sin Sparkman & Stephens S&S 6.6 s/y Asterix, som ligger i Kroatien i vattnet. Det finns snö där också ibland…

peppakaka2013-5b
#5 – Pierre Grönberg har hakat på flerskrovstrenden. Skall vi tro att det är en M32?

peppakaka2013-6
#6 – Linnea Barreng (åk 1) och Elly Andersson (åk 4) på Riksidrottsgymnasiumet i Motala har byggt AC72:an Team Artemis: “under hösten har vi följt Americas Cup med resten av våra seglarkamrater här på skolan och sedan bestämde vi oss att bygga den fantastiska foilande båten”.

peppakaka2013-7
#7 – Här har hela Team Javelin samlats på Gislövs varv för att åstadkomma en replika av sin J/105. Frågan är om det är fock eller genua?

peppakaka2013-8
#8 – Mikael Huldén och Mikko Hongell har bakat s/y Navigator, som är Finlandssvenska scouter rf:s skolningsyacht, byggd 1947 på Åbo båtvarf. Mer info här.

peppakaka2013-xmas
Utom tävlan – Jeppe Bergvalls Express kom tyvärr in för sent och har segel som inte är ätbara. Men den är jättefin i alla fall:

Det började med att jag äntligen fick köpa mig en Express (lagom på alla vis, speciellt priset). I och med att den inhandlades till höstpris på hösten så var det bara att lägga upp henne då vi kom hem till Mariehamn på Åland. Då började jag, i brist på segling, skissa på en radiostyrd Express. Då jag lade upp detta projekt på Expressernas hemsida så hörde en av de nordiska förbundskaptenerna av sig och frågade om jag gjorde halvmodeller av båten. Varför inte…

Och nu kommer julen, och jag som alltid gör en pepparkaksskapelse av vad som hänt i familjen under året så detta år blev det Mary X-mas. Kan tilläggas att vi även har en tradition att spränga skapelsen med smällare till nyår.

peppakaka2013-dehler-1
Utom tävlan – Eivind Carlsen har bakat sin Dehler 39sq Bagheera.