Äntligen fredag…

Lite klipp från våra äventyr i Miami i månadsskiftet februari/mars.

Det finns ju en fleet i USA med fem båtar; fyra i Newport och en i San Francisco (Randy Miller i den röda båten). Alla har lagt sina båtar i Miami över vintern och har kört en informell vinterserie. Fyra av de svenska båtarna skeppades över i två containrar. I teorin kan man få in 3 M32 i en container, men det är massa annat skit som skall med när teamen skall kappsegla med dem.

Vi ville få lite mästerskapskänsla, och det lyckades vi nog med. Även om det ganska snart stod klart att de svenska teamen hade ett övertag. Fast med över 100 starter förra sommaren så vore det ju konstigt om det inte var så. Hans Wallén och hans besättning dominerade. Bra speed och smart segling. Konservativt för det mesta och flyers när det lönade sig. Det var ganska skiftigt så positionerna ändrade sig ganska mycket. Men på nåt sätt så var Wallén alltid i i täten i sista rundningen.

Kul att inte Rahm och Lööf dominerar på gamla meriter. Kul också att Randy Miller från SF, som är sist in i klassen, ledde många race och var nära att spika några gånger. Att många av teamen har riktigt duktiga seglare ombord står helt klart.

Nu är det snart dags för cupen på hemmaplan. Boka in datumen!

00 - Datum för M32 Cup 2014