Royal Ocean Cup i augusti

ROC-flyerfinal

Nu börjar ramarna för Royal Ocean Cup bli tydliga. Samma vecka körs ju både M32 Cup och Farr 30 Worlds i den Danska huvudstaden. Ser ut att bli en riktig seglarfest.

Ryktet säger att vi har ett Svenskt team klart (någon som har koll?). Ett tips till arrangörerna är att så snart det går publicera vilka lag som är anmälda för att öka intresset.

The Royal Danish Yacht Club (KDY) is pleased to announce the dates, the location, and a revised Notice of Race for the Royal Ocean Cup 2014. This offshore event featuring national teams will take place from August 27th to 30th 2014 and will be sailed on the waters outside Tuborg Harbor, a short distance north of the city of Copenhagen, Denmark.

Racing will be between three-boat teams, with the teams divided into two groups – either one representing national teams or one representing teams that are formed by boats from different countries. Each team will consist of one boat in Class 1 (<590 sec/mi GPH), one boat in Class 2 (575,0 to 609,0 sec/mi GPH) and one boat in Class 3 (600 to 699,9 sec/mi GPH). Scoring will be according to the ORCi rating system, and the race format will be a combination of windward-leeward races and an offshore race.

The winner of the Royal Ocean Cup will be the national team with the lowest combined score, while the mixed national teams will race for the Copenhagen Trophy.

Contact information
Chairman of organising authority:
Lars Ive, Mail: lai@kdy.dk, Cell Phone +45 4013 7007
Project Manager:
Anders Kristensen, Mail: ank@kdy.dk, Cell Phone +45 2027 3081