Skip to content

3 Comments

 1. Sam V
  Sep 8, 2014 @ 15:30

  Mini maxi bildar egen klass, Maxi 72. Dags att uppgradera sin SRS-hoj?
  http://www.internationalmaxiassociation.com/anteprima_news_.php?newsID=383

  Reply

  • Pelle Pedersen
   Sep 11, 2014 @ 15:59

   Jethou är till salu…

   Reply

 2. Peter Gustafsson
  Sep 10, 2014 @ 14:59

  MichDes seglar VOR. Cool!

  Iker Martínez presenterar sitt lag i Volvo Ocean Race 2014-15

  I det spanska laget finns stora namn med imponerande seglingserfarenheter och Martínez kommer nu ha en större trupp än han använt i tidigare upplagor av Volvo Ocean Race.

  Skepparen för det spanska laget i Volvo Ocean Race 2014-2015, spanjoren Iker Martínez, presenterade idag namnen på alla seglare i hans nya besättning. Laget är större än i tidigare upplagor med elva man trots att bara åtta stycken och en Onboard Reporter får segla på båten under tävling. Tanken är att rotera uppställningen i laget under olika etapper och vissa seglare kommer bara segla några delsträckor.

  Det är nu knappt fyra veckor kvar till starten av Volvo Ocean Race 2014-15 den 4 oktober då det första In-Port Racet avgörs i Alicante. En vecka senare inleds den första etappen till Kapstaden.

  I Martinéz lag finns seglare som tillsammans seglat Volvo Ocean Race 13 gånger. Förutom Martínez själv, hans högra hand Xabi Fernández och dessutom Rafa Trujillo, Antonio “Ñeti” Cuervas-Mons och Nico Lunven har veteranen Michel Desjoyeaux nu anslutit till laget.
  Den 49-åriga fransmannen kommer samtidigt att vara en del av Team France och deras satsning i den 35:e upplagan av America’s Cup, och kommer bara segla ett par av etapperna i Volvo Ocean Race – och då som vaktkapten. Desjoyeaux gjorde sin debut i Whitbread 1985-1986 och återvände sedan 1989-90 och 1993-94 även om han bara deltog i en av sex etapper i de båda omgångarna.

  André Fonseca, 36 år gammal, har också tagits med i laget och han är hittills den enda brasilianska seglaren i tävlingen. Han har seglat Volvo Ocean Race två gånger tidigare (“Brasil 1” 2005-2006 och “Delta Lloyd” 2008-2009) och även han är vaktkapten.

  Det finns också sex stycken Volvo-rookies i truppen. Förutom navigatören Nicolas Lunven och Rafa Trujillo, är även Anthony Marchand, Carlos Hernández och Sam Goodchild nybörjare i tävlingen. Francisco Vignale från Argentina kommer att vara lagets Onboard Reporter.

  Det Spanska lagets besättning i Volvo Ocean Race 2014-2015

  Iker Martínez (ESP), skeppare
  Nicolas Lunven (FRA), navigatör
  Xabi Fernández (ESP), vaktkapten
  Michel Desjoyeaux (FRA), vaktkapten
  André Fonseca “Bochecha” (BRA), vaktkapten
  Rafa Trujillo (ESP), trimmer/rorsman
  Anthony Marchand (FRA), trimmer/rorsman
  Antonio “Ñeti” Cuervas-Mons (ESP), fördäckare
  Carlos Hernández (ESP), trimmer/fördäckare
  Sam Goodchild (ESP), trimmer/fördäckare
  Francisco Vignale (ARG), Onboard Reporter

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.