ORCi-VM 2016 till Köpenhamn

orciworldskiel

Det blev som väntat bestämt att KDY och Egå arrar ORCi-VM 2016 i Köpenhamn. Det fanns inga andra orter som bjöd på eventet. Danskarna verkar i alla fall väldigt nöjda, och det kan bli ett bra arrangemang.

Det är också kul att se att KDY är tillbaka i matchen när det gäller storbåtssegling.

ORCi VM 2016 tildelt til KDY og Egå

Onsdag ved middagstid offentliggjorde ORC (Offshore Racing Congress) endeligt, at ORCi Verdensmesterskabet i 2016 er tildelt Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) og Egå Sejlklub. Det udløste selvfølgelig stor glæde i den danske lejr. Klubberne har sammen med Sport Event Danmark, Wonderful Copenhagen og Dansk Sejlunion arbejdet på dette igennem det sidste års tid, og buddet blev søndag præsenteret på ORC’s årsmøde i Palma, Mallorca.

Bruno Finzi, formand for ORC, udtaler: ”Vi ønsker Kongelig Dansk Yachtklub og Egå Sejlklub tillykke med udvælgelsen som arrangører af ORC Verdensmesterskabet i 2016. Deres stærke kapsejladserfaring, fremragende lokalitet og spændende forslag til landprogram var de afgørende faktorer for at kongressen bifaldt klubbernes bud. I lyset af den øgede popularitet, ORCi er inde i østersøregionen, har vi stor tillid til, at 2016 VM i Tuborg Havn vil forstærke den positive udvikling ved at give alle de deltagende hold en oplevelse af høj kvalitet i land og på vandet.”

Formand for Dansk Sejlunion Hans Natorp siger i den anledning:”Danmark er en af verdens førende sejlsportsnationer – og vores erfarne sejlklubber og frivillige ledere er højt respekterede som arrangører af vigtige mesterskaber i sejlsporten. Derfor er det glædeligt og også helt naturligt, at KDY og Egå Sejlklub kan trække så væsentligt et mesterskab som VM i storbådssejlads til Danmark.”

Direktør Lars Lundov, Sport Event Denmark, supplerer: ”I kølvandet på det netop vundne VM for samtlige de olympiske bådklasser i 2018 har vi igen har været i stand til at tiltrække et af sejlsportens spektakulære events til Danmark. Danmark er som eventdestination rykket gevaldigt op ad den internationale rangliste – også når det gælder sejlsport.”

ORCi VM skal afvikles fra Tuborg Havn, hvor der er plads og gode forhold til de ventede 120-140 deltagende både med op til 1.400 sejlere. Selve stævnet kommer til at løbe af stablen 15.–24. juli 2016 og indgår samtidig i fejringen af KDYs 150 års jubilæum.

KDYs adm. direktør Christian Lerche, stod for præsentationen søndag. Han siger: ”Det bliver et fantastisk og spektakulært stævne. Jeg er rigtig glad for at vores forslag blev godt modtaget. Tuborg Havn, Øresund og København blev vurderet at udgøre de helt rigtige rammer for et så stort sejlsportsarrangement for store både, og vi blev anerkendt for at have tilstrækkelig erfaring og ressourcer til at løfte opgaven.”

Michael Quist, Egå: ”Antallet af danske både, som sejler efter ORCi, er inde i en positiv udvikling. Med tildelingen af VM til Danmark forventer jeg, at endnu flere danske bådejere vil måle deres både under ORCi, så de kan deltage i VM”. I forbindelse med årsmødet i ORC/ISAF i Palma nominerede Dansk Sejlunion i øvrigt Michael Quist til at være officielt medlem af ORC. Nomineringen er muliggjort af det stigende antal danske både, som sejler under ORCi.