Torrsegling som engagerar

Det finns ju olika sätt man kan skapa intresse för sina seglingar. På mässan hörde jag snacket om SXKs 24-timmars, där Stockolmskretsens har hackat ihop en “simulator” där man direkt fattar hur det går till. Inget avancerat, men ändå lite vanebildande… Kul idé!

Läs mer här.
Torrsegla här

youtack

En annan grej på samma tema, även om vi här pratar ett kryssben, är “wind game” från SailRacer.net där det gäller att slå deras app på en kryss med verklig vinddata från NannyCay marina på BVI. Det är inte lätt att slå en dator på en kryss, vilket känns lite jobbigt…

Till sist har vi ju Virtual Volvo Ocean Race, men där verkar det ha kommit lite grus i maskineriet. På senaste benet så hamnade massa båtar som missade starten plötsligt i topp på grund av en bugg (eller feature) i mjukvaran. Skandal, ramaskri och massor av arga inlägg på forumet.

Shame on you Virtual Regatta.

The problems is that a couple of different things have happened in the game, VR. We are a group running this game together. Competing against each other for fun, but now all that fun is gone since the game is not functioning properly and when we contact the game we get very bad response.

The main problem right now is that the boats that started much later, which is of course a nice feature that you can join the game during it is ran, have been put on very favorable position. Leading to that right now the boats that are in the lead are boats that joined the game when it already had been going on for a week.

VR has now replied that they know about the problem but are not planning to do much about it. They hope that it will solve it self. In order to have a fair game and people participating in the game feeling that they are treated fair and with respect, they need to inform us about how they will solve this. The people participating in the game are people often with a sailing background and therefore also a good clientele for Volvo. We devote a lot of time and effort, and also some money, in the game.

Please help us get a fair game.

http://vimeo.com/121191845