ØRC – Øresund Rally for Cruisers

Det finns vissa regattor som man känner att man vill göra. För att de är en rejäl utmaning – eller för att alla verkar ha så förbannat roligt. ØRC, eller Øresund Rally for Cruisers, tillhör definitivt den senare kategorin. Frågan är hur man skall få med den i programmet?

Från ingenting har man blivit hundra båtar och 500 seglare. Och det är väl kalaslokalen som sätter begränsningen? Och det behövs ofta bara en galen seglare för att få igång någonting sånt här. I det här fallet är det Mads Christensen som får stå till svars:

Kampen om de grønne bukser
-sejladsen ingen vil gå glip af

Øresund Rally for Cruisers eller ØRC som sejladsen er kendt som, er vokset eksplosivt siden den første sejlads blev gennemført for fem år siden, og det er der mange en gode grunde til.

ØRC ligner ingen anden kapsejlads
Sejladsen der går over Øresund fra Hellerup til Dockan i Malmo vender den gense kapsejlads på hovedet. Der er ingen regler: alle bådklasser eller nærmere – alt hvad der kan flyde kæmper mod hinanden. Wage boards, motorbåde, paddleboards og store som små sejlbåde. Alle fester med i grønne bukser og fantasifuld udklædning. Adam og Eva, pirater, teamet fra Baywatch, julemanden og alle hans nisser. Og de kommer alle igen – år efter år, for ØRC kan noget andre sejladser ikke kan. Læs mere og tag med og oplev selv hvordan.

orc-wedding

Hvordan startede det?
Den spæde start til det ikke helt almindelige sejlertræf på Øresund fandt sted i 2010 hvor en af sejladsen fire arrangører Mads Christensen skulle have krydset Atlanten som del af Atlantic Rally for Cruisers også kendt som ARC, men turen blev aflyst og efterlod en lidt skuffet Mads Christensen som stadig ville sejle ræs. Det blev starten på Øresund Rally for Cruisers. Mads og hans venner besluttede at sejle kapsejlads fra Hellerup til Malmo og vandt – som eneste deltagende båd – Øresund Rally for Cruisers 2010. Besætningen fik samtidig ret til at bære grønne bukser ligesom man må gå i røde, når man har krydset Atlanten. Sejladsen der startede som en spøg har nu fem år senere, udviklet sig til en af årets største og ikke mindst sjoveste danske kapsejladser, som nu også har fået svenske deltagere.

orc_Mads_casper_trine

Mads, Trine & Casper.

Dansk/Svensk deltagelse
Holdet bag ØRC – eller ”ØRC Race Comittee” som arrangørerne med et smil på læben ynder at kalde sig, består af Casper Engen Peetz, Mads Christensen, Jørgen Krogh og Trine Fabienke. Casper Engen Peetz understreger, at arrangørerne er rigtig glade for at have fået flere svenske deltagere, men at det ville være sjovt, hvis endnu flere ”naboer” vil med. Jørgen Krogh supplerer og fortæller, at ØRC Race Committee også sætter stor pris på Dockans positive modtagelse af arrangementet, som især sidste år med arrangementets 550 deltagere, tog godt imod de mange deltagere og ikke mindst juleskibet og alle dets nisser på kajen.

Hvor og hvornår
ØRC afholdes hvert år 3. weekend i september og der er allerede ved at være fuldt booket på ørc.dk.

Sejladsen starter med afgang lørdag d. 19. september fra vandet ud for Hellerup havn, hvorfra der sejles mod Dockan hvor båede truttes i mål og besætningerne modtages med musik og moleøl inden fest middagen i Glasklart hvorefter alle sejler trætte men glade hjem søndag formiddag. Trine Fabienke understreger, at det efterhånden er sjældent, at så mange sejlere vil bruge en hel weekend på sejlerstævner, men deltagerne i ØRC har formået at skabe en ganske særlig ånd, der fyrer op under det festlige selskab og de skæve ideer og lokker deltagere tilbage år efter år.

Tilmelding
Hvis du har fået blod på tanden og ikke vil gå glip af årets sejlerstævne, kan du læse mere om sejladsen på ørc.dk hvor det også er muligt at tilmelde sig arrangement. Men vent ikke for længe. Mange har allerede sikret sig en plads og der bliver rift om de sidste pladser.

Ønsker du mere info om ØRC, er du også velkommen til at skrive til orcrally@gmail.com, så hjælper Race Comittee og ser frem til at tage imod de svenske deltagere.

orc-hjemtur