Göteborg Open Sea Race | trash talk

I eftermiddag smäller det för Göteborg Open Sea Race. Det är nystart med GQSS som värd och Frihamnen som race center.

Jag hade trott att man skulle få ihop 30 båtar, men nu blir det 12 båtar som kommer iväg. Här är de som stod på anmälningslistan (har någon sett en formell startlista).

Vem tror ni är snabbast runt? Vem vinner under SRS? Vem seglar vilse?

Stormbringer Beneteau First 38 Centennial Mats Brocker 1,19
Lady Godiva Dominant 105 Anders Dahlsjö 1,253
Rebellion First 35 Carl Fjällman 1,257
Aurora Dehler35 Mats Andersson 1,259
Rebel Yell First 36,7 Patric Wollmersson 1,274
Jigy Jigy Archambault35 Carin Sjölander 1,292
Lava Gull HP1030 Lars-Bertil Gustafsson 1,323
Pocoena Figaro II Erik Nordborg 1,327
Aero Mumm36 Roger Ahlqvist 1,339
Storm Stina Arcona 410 Anders Eriksson 1,358
Pila Mannerberg 38 Helge Ekvall 1,361
La Veuve Noire First 40 Pär Larsson 1,379
Alice Elan 410 Björn Gerstädt 1,381

Mina pengar är på Lady Godiva om det brallar. I annat fall får de fajtas mot Rebel Yell och Rebellion. Kanske är även Alice och Lava Gull med i mixen?

GÖTEBORG OPEN SEA RACE

Idag fredag 7 augusti kl 15 går startskottet för Göteborg Open Sea Race. Starten går vid Röda sten och vi hoppas många göteborgare vill göra oss sällskap i det vackra vädret och komma ut titta. Det blir två startgrupper precis efter varandra så vi bjuder på dubbelt nöje.

Tävlingen utgår ifrån Frihamnspiren som i slutet av månaden även kommer att vara hemvist för America’s Cup. Banan är 120 sjömil med beräknad målgång på lördag eftermiddag, ett dygn senare, utanför GKSS hamn i Långedrag. Banan går från Röda sten vid Älvsborgsbron, till Skagens rev, via Kummelbanke, upp till Hätteberget utanför Marstrand och tillbaka till Göteborg.

Tolv båtar startar idag och redan igår hade båtarna börjat komma in till Frihamnspiren. Väderprognoserna ser just nu bra ut, och tävlingsledning och seglare ser fram emot en riktigt härlig tävling under gynnsamma förhållanden.

I årets tävling deltar en båt med helt kvinnlig besättning där Carin Sjölander, ordförande i GQSS, är skeppare. Hon hoppas det blir fler kommande år. Klubben har bl a målsättningen att öka intresset för havskappsegling bland kvinnor och vill därför hälsa kvinnliga besättningar extra varmt välkomna.