Skip to content

3 Comments

 1. Sam V
  Dec 1, 2015 @ 09:35

  Förutom att följa ARC och hjältarna inkl brorsan på Talanta pågår RORC Transatlantic. Mest spännande där är den stenhårda duellen mellan MOD 70 Phaedo och Concise.

  http://rorctransatlantic.rorc.org/tracking/2015-fleet-tracking.html

  Reply

 2. Henrik
  Dec 3, 2015 @ 08:32

  Sverige seglad hem en nationsplats i 2.4mR till Paraolympics i Rio.

  Grattis Fia

  Text från Skota Hem

  Grattis Fia till ett oerhört väl genomfört mästerskap!

  Natten till idag (torsdag) ca klockan 04.30, svensk tid stod det klart att Fia Fjelddahl, 16 år från Lerum, med god marginal, seglat hem en nationsplats för Sverige till Paralympics 2016. Att efter bara veckor i båten klara av den bedriften tyder på en enorm styrka, både seglingstekniskt och mentalt. Imponerande.

  Stabil segling utan större misstag har lett Fia till det första målet på resan mot Paralympics. I varje enskilt race har hon följt den plan hon gjort upp. Kämpat med att komma iväg bra i starterna och stundtals frustrerats över att motståndarna ”bufflats” i rundningar och inte brytt sig om protester. Men små irritationsmoment till trots, så har hon med stöd av sin coach Sara Sandberg kvalat Sverige till Rio 2016.

  Det gör att man blir väldigt nyfiken på vad hon skulle kunna åstadkomma om hon blir utvald att få representera Sverige i Rio 7-16 september 2016, då med över tio månaders träning i båten.

  Fia har trivts bra i Australien men nu reser hon hem till familjen i Lerum och firar med ett matteprov i skolan som hon försökt förbereda sig för under resan. Utöver att segla VM hade Fia en sak hon ville se när hon var i Australien, nämligen ett näbbdjur. Något sådant lyckades hon inte hitta så det får väl bli en resa till framöver!

  Återigen STORT GRATTIS FIA!

  Vännerna på Skota Hem

  Reply

 3. Johan
  Dec 3, 2015 @ 12:16

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.