Seminarier för kölbåtsseglare i väst

Nu arras det lite olika seminarier för västkursseglare som vill vara väl förberedda. Det är SHF, SSF och GQSS som arrar i lite olika konstellationer. Kul!

16 januari – “Solklart inför säsongen”
En heldag i Långedrag. Först kappseglingsregler med OS-domare Christina Örtendahl, och sedan meteorologi med Aksel Magdahl (känd från Ericsson 3 i Volvo Ocean race). Fokus är hur navigatör/taktiker bäst förbereder sig inför en regatta – ganska handfasta tips alltså. Mer info + anmälan här.

7 februari – “Vässa taktiken”
Taktisk meterologi med landslagets meteorolog Alessandro Pezzoli (på engelska) & Taktik på banan med seglingsgurun och segelmakaren Björn Österberg. Dessutom kommer domaren Claes Lundin att hjälpa oss att reda ut vad reglerna säger i de olika taktiska situationerna. Inbjudan + anmälan kommer senare.

1 mars – “HåIl farten”
Hårdvindssegling med bland andra havskappseglaren och segelmakaren Bengt Falkenberg Inbjudan + anmälan kommer senare.