Pelagic Australis “Sailing to Climb”

Fin film fån Pelagic Australis på Antarktis. En som var där samtidigt, och mötte Pelagic Australis tre gånger under resan var Sam Victorin.

Det var en fantastisk resa som jag rekommenderar dig och alla andra intresserade av segling och vår planet. Har fortfarande inte smält alla intryck. Jag intervjuade Knut Frostad för ett par år sedan och han berättade att han knappt seglade längre. Men han hade varit på en tripp med Berge Viking till Antarktis ett par år tidigare. – Det borde alla göra var hans tips. Kort om min tripp:

Från Sydamerika till Antarktiska halvön är det inte längre mellan Sandhamn och Marstrand. Men däremellan ligger Södra oceanen och Kap Horn. Trots sitt rykte kan både hornet och Drakes sund vara riktigt hanterliga. När vi seglade ner var det sol och laber bris så vi klev i land på hornet. När vi seglade tillbaka var det klassiskt Kap Hornväder. Däremellan blev det fyra veckor av segling mellan isbergen, och utmaningen att förhålla oss till dessa naturens största konstverk, som är överallt. Och så mötte vi tusentals pingviner, sälar, valar och späckhuggare. Plus några människor som jobbar därnere. Det är en annan planet.

Vill man höra mer så vet jag att Sam gärna pratar och visar bilder. sam.victorin@icloud.com